Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SESVETSKI KRALJEVAC

U Hrvatskoj zaražen i prvi svećenik? 'Prije nekoliko dana krstio je bebu i jako kašljao'

Svećenik
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
20.03.2020.
u 14:29

Vijest o eventualnoj zarazi vlč. M. A. kola već nekoliko dana među vjernicima na istoku Zagreba, gdje se nalazi župa Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu.

Danas, istoga dana kada su na snagu stupile crkvene mjere u zaštiti od koronavirusa, prvi je svećenik, kako doznajemo, završio na testiranju u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

Radi se o vlč. M. A. (podaci poznati redakciji) koji je kao umirovljeni svećenik Vrhbosanske nadbiskupije na pastoralnoj ispomoći u župi  Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu.

„Zbog sumnje da se radi o zarazi koronavirusom kolega je podvrgnut testiranju kao i svi ostali koji sumnjaju u zarazu, no dosad nismo dobili nikakvu obavijest o rezultatima nalaza“, rekao nam je župnik župe Isusova uskrsnuća vlč. Vlado Letinčić, dodajući kako će, ukoliko nalaz bude pozitivan, o tome obavijestiti nadležne i javnost.

Svećenik
1/8

Vijest o eventualnoj zarazi vlč. M. A. kola već nekoliko dana među vjernicima na istoku Zagreba, gdje se nalazi župa Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu, a našu redakciju informirao je čitatelj porukom u kojoj opisuje kako je spomenuti svećenik u prošlih desetak dana služio mise u toj župi te da mu je asistirao i jedan član župnoga vijeća.

„Molim vas da u svrhu informiranja javnosti istražite slučaj. Sestra mi je krstila bebu. Krstio ju je vlč. M. A. uz jako kašljanje i još se šalio da nema koronu, pa iz prve ruke znam sve u vezi ovoga slučaja. Sinoć je po njega došao sanitet i dezinficirali su ulicu“, napisao je čitatelj.

Komentara 30

Avatar Kalladin
Kalladin
15:28 20.03.2020.

A može li bez dvosmislenih naslova.. kao fol upitnik na kraju tvrdnje

TR
Trnjanec
16:48 20.03.2020.

Potvrđeno, javili. Također zaražen i djelitelj pričesti. A onda vrlo vjerojatno i svi koji su primili pričest.

Avatar Giuseppe
Giuseppe
17:26 20.03.2020.

Pitam se dali će netko od ovih bogatih Hrvata koji su se obogatili u privatizaciji te kroz razne sumnjive poslove donirati dio svojih novaca u kupnju zaštitnih maski, dezinfekcijskih sredstava i pomoći potrebitih, koji će biti sve više . . Mogu bacati novce odviše lako zarađene novce na cajke, luksuz i td.. A sad? U medijima se navodi da je u Italiji jedan od ključnih problema i činjenica da su u zadnjih 5 godina 109 milijardi zamutili a trebala ih je država kroz poreze prikupiti. Dio ide i u zdravstvo, kojem to sad fali. A što su Hrvatski novopečeni bogataši uradili za svoju - našu državu? I što će sad uraditi? E na koncu sjetih se i naših uglednih sportaša milijunera, kakve će im biti reakcije??? Pored pokrenutih humanih akcija navijačkih udruga i udruga ratnih veterana Domovinskog rata, kojima svima kapa do poda, da vidimo reakciju i hrvatskih novopečenih bogataša . . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije