Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna stvarnost

U Hrvatskoj više od 360 tisuća nezaposlenih!

nezaposleni
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
17.12.2013.
u 13:02

Studeni je bio treći mjesec zaredom u kojem se bilježi porast nezaposlenih što je očiti trend otkad je završila turistička sezona.

Broj nezaposlenih u Hrvatskoj danas je prešao neslavnu granicu od 360 tisuća, piše na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

S današnjim danom na burzi je registrirano 360.407 nezaposlenih, a slobodnih radnih mjesta samo je 4465. Taj odnos slobodnih radnih mjesta i nezaposlenih znači da će još dugo Vlada muku mučiti da bi riješila problem koji najviše pogađa stanovništvo.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u listopadu (posljednji mjesec za koji su objavili podatke) bilo je 344 tisuća nezaposlenih, a mjesec prije bilo ih je 323 tisuće. Prema podacima HZZ-a krajem studenog je u njihovoj su evidenciji bile registrirane 356.864 osobe, što je 3,6 posto ili 12.420 osoba više nego u listopadu. Studeni je bio treći mjesec zaredom u kojem se bilježi porast nezaposlenih što je očiti trend otkad je završila turistička sezona.

>>Nezaposlenih Zagrepčana 8,7 posto, ali sve više djece u vrtićima

>>Nezaposlenost na istoku Hrvatske nezadrživo raste

Komentara 29

Avatar Pero2013
Pero2013
13:24 17.12.2013.

Nikad se ne može čuti da su neki saborski zaposlenici, savjetnici ili županijski ili općinski dobili odkaz, već uvjek ovaj jadan narod! Ja sam siguran da će se ovo skroz loše završiti samo me je strah veliki nereda!

Avatar AWKWARD DOOBIE
AWKWARD DOOBIE
13:27 17.12.2013.

a vidi ti tih zokijevih...the mastermind chaosmakera...ministara...sve genij do genija ! odabir stručnjaka koji njemu odgovaraju je itekako u simbiozi sa vlastitim umnim potencijalima !

Avatar AWKWARD DOOBIE
AWKWARD DOOBIE
13:25 17.12.2013.

može li jedan referendum o zabrani idiotima biti na funkciji? to bi ipak bio najkorisniji referendum ikada u HR....jer do sada, samo takvi su bili na vlasti zadnjih 14 godina !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije