Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU DIREKTIVA
Povratak na članak

Autorska prava: 'Lobisti će sada krenuti na drugo bojno polje - države članice'

Romana Matanovac Vučković, voditeljica sveučilišnoga poslijediplomskog studija Intelektualno vlasništvo,očekuje da će biti zaobilaženja autorskih prava, posebno u Italiji i Poljskoj - lobisti sad rade pritisak na države

Komentari 8

ST
stefj
19:14 16.05.2019.

Kako to obično biva, sada će izmisliti ZAMP na još nešto, pa ćemo plaćati naknade na sve, kao što danas plaćamo ZAMP i kada kupimo vešmašinu ili pećnicu... Ja bih jako želio da Youtube i Google i ostali maknu sa svojih stranica sadržaje koje EU želi naplaćivati. To bi jedino bilo fer. A ne da nam kolektivno nabiju neki fee pod izgovorom zaštite autorskog prava. Pod hitni neka maknu sve što može potpasti pod neko autorsko pravo... Zaštitimo autore od neautorizirane distribucije i maknimo njihova djela s Interneta. Zalažem se za takav pristup...

VL
Avatar vkv353
vkv353
19:52 16.05.2019.

Nadam se da neće uspjeti pošto kod nas ZAMP ima malo previše prava i naplaćuje i što treba i ne treba.

VL
MA
Marina58
19:35 16.05.2019.

U Švicarskoj parlamentarni zastupnici rade na svojim radnim mjestima i tamo dobivaju plaću, a iz proračuna dobivaju samo za one dane koje provedu na zasjedanju. E pa sad baš me zanima koliki bi interes bio da je kod nas tako i jel bi bilo gužve na listama. Samo sam čekala da netko iz vlasti spomene veliki trošak referenduma i da bi ga trebalo izbjeći, nakon što su mrtvi hladni bacili milione na kampanju za mirovinsku reformu i one glupe crtiće. I spomenuo Štromar. Gdje će suza neg na oko, tko o čemu, HNS ovci o štednji.

VL
PR
prajdali100
19:46 16.05.2019.

Čim se radi o autorskim pravima, ZAMP- u ....neprocjenjiv doprinos mogao bi dati Josipović.On je tu na svom terenu.

VL
JE
Jednakost
19:41 16.05.2019.

Sva "autorska prava" treba organicità na maksimum 5 godina, a poslije sve otvoreno. Uz to obavezno "autorska prava" izbaciti iz svih formi naslijedja.

VL
MM
Marko_Maras
23:47 16.05.2019.

Ova naša "stručnjakinja" stalno ponavlja da su Google i YouTube monopolisti. Očito nema blage veze što je monopol. Njoj je valjda i Shakespeare monopolist u kazalištu, ili Mozart u glazbi. Tko god je jako uspješan, on je monopolist! Sva sreća, mi ih u Hrvatskoj nemamo!

VL
LA
larala
06:52 17.05.2019.

kome je do zaštite autorskih i intelektualnih prava neka svoja djela čuva samo za sebe. svrha interneta je razmjena i podjela informacija a, ne sredstvo za zgrtanje para kvazi autora i raznih zamp-ova. uostalom, dal ti kvazi autori i zamp plaćaju googlu i yt što se pomoću njih besplatno reklamiraju i zahvaljujući njima zarađuju?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.