Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol Večernjeg lista
Povratak na članak

U Hrvatskoj je smrtnost od kardiovaskularnih bolesti 43,7, a u razvijenim zemljama 30 posto

Ne znam zašto se 
bježi od poskupljenja cigareta, bio bi to vrlo djelotvoran način za znatno povećanje količine novca u zdravstvu, istaknuo je akademik Davor Miličić

Komentari 3

GL
GlasnaJasna
16:03 28.09.2019.

Svatko tko puši je ponajprije odgovoran za vlastito zdravlje kao i za zdravlje osoba oko sebe koje njihov nikotin ugrožava. uvesti dodatni porez na duhan i dodatnu premiju osiguranja za pušače. skupljeni novac usmjeriti za prevenciju i lijecenje.

VL
FE
fefellerunt
14:18 28.09.2019.

Poskupljenje cigareta će donijeti najviše švercerima, već danas država gubi najmanje milijardu kuna jer su cigarete jeftinije u susjednim državama , da ne spominjem šverc duhana , čija "čistoća " je upitna, a smaim tim može biti i pogubnija za zdravlje . Štetnost pušenja je neupitna, prvenstveno zbog formaldehida,.a i drugih tvari, ali slične tvari će se naći u mnoštvu drugih proizvoda koje se ne označavaju štetnim , Zanimljivo da bi se uveo porez na zaslađene sokove, ali ne bi na kozervirane mesne prerađevine, prepune nitrita i kojekkavih aditiva. Šta je sa raznima dezinfeksijskim sredstvima ? Kojekakvim bojilima za tekstil koji nekontrolirano dolazi na naše tržište itd itd ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.