Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad na EU

U Hrvatskoj je dan žalosti za poginule u Bruxellesu

fontane
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
24.03.2016.
u 08:46

Ne održavaju se zabavne priredbe, a danu žalosti bit će prilagođeni i televizijski i radijski programi

 Hrvatska danas danom žalosti odaje počast žrtvama terorističkih napada u Bruxellesu u kojima je u utorak poginulo najmanje 30 osoba, dok ih je 200 ranjeno.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te na zgradama u kojima su poslovni prostori.

Ne održavaju se zabavne priredbe, a danu žalosti bit će prilagođeni i televizijski i radijski programi.

Počast žrtvama terorističkih napada u Bruxellesu odao je Grad Zagreb čije su fontane, u Ulici hrvatske bratske zajednice, od sinoć osvijeteljene bojama belgijske zastave.

Odluku o proglašavanju dana žalosti donijela je Vlada na jučerašnjoj sjednici, a ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač kazao je da je teroristički napad na glavni grad Belgije bio i "napad na Europsku uniju, srce Europe, znači i na nas".

Odgovornost za terorističke napade u Bruxellesu preuzela je Islamska država.

>> Vlada sutrašnji dan proglasila Danom žalosti u RH zbog terorističkih napada u Bruxellesu

Komentara 7

OR
<orlando>
09:23 24.03.2016.

U HR svaki dan bi trebao bit dan žalosti.

Avatar Dameanu
Dameanu
09:46 24.03.2016.

Da zao mi je! Nevini su stradali ali, u Nikaragvi je pobijano 107 studenata krajem 2015. , nedavno u Turskoj i nismo bili u zalosti!

Avatar Izdajnik
Izdajnik
09:11 24.03.2016.

Mir mrtvima. Tišina. Poštovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije