Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oleg valjalo:

U Hrvatskoj jača nesnošljivost prema manjinama

Oleg Valjalo
Foto: ''
1/2
10.12.2013.
u 11:19

- U mojoj zemlji, Republici Hrvatskoj, sve više jačan krajnje radikalni konzervativizam koji za cilj ima ograničavanje prava određenih društvenih skupina, u konkretnom slučaju seksualnih manjina - kazao je eurozastupnik SDP-a u osvrtu na referendum o ustavnoj definiciji braka

Hrvatski eurozastupnik SDP-a Oleg Valjalo u EU parlamentu osvrnuo se na referendum o ustavnoj definiciji braka. Izrazio je, kaže, zabrinutost zbog razvoja "izraito napadačke i nepovoljne klime koja je duboko podijelila hrvatsko građanstvo."

- U mojoj zemlji, Republici Hrvatskoj, sve više jačan krajnje radikalni konzervativizam koji za cilj ima ograničavanje prava određenih društvenih skupina, u konkretnom slučaju seksualnih manjina. Silno me brinu i trendovi koji ukazuju i na sve veću nesnošljivost prema nacionalnim manjinama te se jednako tako sve više i snažnije usmjeravaju prema ograničavanju ustavnih prava spomenutih manjina. Ksenofobiji, antisemitizmu i mržnji bilo koje vrste nije mjesto u civiliziranoj Europi. To se s ovoga mjesta nikada ne smijemo umarati ponavljati - u svom je jednominutom izlaganju apelirao Valjalo.

Raspravljao je u parlamentu i o Zajedničkoj ribarstvenoj politici EU, ukazavši na probleme s kojima se suočavaju države članice.

Komentara 29

DU
Deleted user
11:45 10.12.2013.

Umjesto Valjalovog valjanja kako u HR jača nesnošljivost prema manjinama istina je pak dijametralno suprotna: Pod pokroviteljstvom Kukuriku troglave vlasti (Vlada, Sabor, predsjenik), a sve navodno u ime postojećih i izmišljenih manjina, u Hrvatkoj jača nesnošljivost prema svemu što nosi hrv. predznak.

Avatar zrnorazuma
zrnorazuma
11:58 10.12.2013.

Slažem se sa Olegom. U Hrvatskoj stvarno raste netrpeljivost prema manjinama. Samo što su ta manjina hrvati. I to već dosta dugo.

Avatar z11
z11
11:59 10.12.2013.

U Hrvatskoj vlada nesnošljivost prema vrijednostima većine kojoj se silom žele nametnuti tuđe "vrijednosti" zamaskirane nazivom - prava manjina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije