Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus

U Hrvatskoj danas zabilježena tri smrtna slučaja, u Osijeku, Zadru i Dubrovniku

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.04.2020.
u 12:56

Danas su smrtni slučajevi potvrđeni u Osijeku, Zadru i Dubrovniku

U Hrvatskoj je od zaraze koronavirusom umrlo ukupno 15 osoba. Naime, danas su smrtni slučajevi potvrđeni u Osijeku, Zadru i Dubrovniku.

U Osijeku je noćas preminula jedna žena (82 godine) koja je bila onkološki bolesnik. Nije bila na respiratoru. U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru i koji je bio kontaktku sa prethodno oboljelim osobama iz biogradske bolnice.

Prvi smrtni slučaj zbog zaraze koronavirusom potvrđen je u nedjelju u Dubrovniku, ukupno petnaesti u državi, a riječ je o 85-godišnjaku koji je bio intubiran u dubrovačkoj bolnici, dok županija bilježi tri nove zaražene osobe pa ih je sada ukupno 62.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je da je 85-godišnjak u noći s petka na subotu hospitaliziran u bolnici, gdje je intubiran na jedinici intenzivnog liječenja, ali je zbog teškog zdravstvenog stanja "izgubio bitku za život".

Video: Pogledajte što predviđaju naši znanstvenici: Koliko bi mogla trajati pandemija?

 

Podsjetimo, jučer su u Osijeku umrle četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a sve su bile kronični bolesnici, izvijestio je u subotu  županijski Stožer Civilne zaštite.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić rekao je da su umrle osobe u poodmakloj životnoj dobi, od 92, 85, 78 i 71 godine, od kojih su dvije bile na respiratoru. Pojasnio je da su umrli imali različite dijagnoze, od srčanih poteškoća, kroničnog zatajenja bubrega, pneumonije, ali da su u pitanju bile teške kronične bolesti.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar macak Tomo
macak Tomo
09:43 06.04.2020.

Od korone izlječenje je nekako i moguće. Od mržnje, izgleda, nikada i nikako! U danima kad cijelo čovječanstvo bije bitku zaustaviti opaki virus, klica mržnje i ovog proljeća nezaustavljivo isklijava iz nekih ludih glava, u nekada srpske Dalmaciji. U seluu Morpolača, kod Šibenika, u koje se, poslije potonjeg rata, vratilo četrdesetak domaćina, osvanuli su grafiti sa ustaškim simbolima, porukama "Ubij Srbina" i potpisom "Hrvatski Vukovar". Poruke su ispisane na putokazima. Na srpskom kućama, u ranama. Svuda, uz put, kojim prolazi šaka osedelih ljudi. Osedelih od užasa koji traje, ali se ne predaju. Ovo je, ovdje, njihovo. Njihova zemlja, morpolačka, u koju baciš zrno, a ona ti vrati deset.

ZE
Zambija export-import
13:04 05.04.2020.

Danas je Dan D. Prosječno vrijeme razrješenja slučajeva oboljelih od korone je u Hrvatskoj 15 dana, a prije točno 15 dana smo imali jedini dan u kojem smo imali eksponencijalni rast i ogroman broj novih slučajeva. Od tuda i veliki broj umrlih jučer i danas, ali danas bi trebali imati vrlo veliki broj ozdravljenih, najmanje 55, čime bi među prvima na svijetu ušli u treći dio polinomne epidemiološke krivulje i imali smanjenje trenutno aktivnih slučajeva. Gripeni, sigurno ste shvatili što sam napisao, jelda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije