Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski paradoks
Povratak na članak

Nismo se pomaknuli s mjesta: Cijena hrane kao u Britaniji, a plaće su nam istočnoeuropske

U Hrvatskoj su kruh i žitarice skuplje nego u bogatoj Njemačkoj

Komentari 38

DU
Deleted user
08:38 24.06.2019.

Bit će bolje... Samo i dalje birajte hdz i sdp 😂😂

VL
BO
BozeSacuvaj
08:39 24.06.2019.

Bože dragi,gdje su sada sendvičari???..nema niti jednog ..A kada je prije par tjedana objavljeno da je kreditna agencija Moody's podignula kreditni rejting Hrvatskoj svi sendvičari i njihove familije su pisali hvalospjeve u komentarima o Mariću i njegovoj genijalnoj ekonomskoj politici sa posebnim akcentom da ova Vlada za razliku od prijašnjih uspješno radi,,posebno mi se urezao u sjećanje jedan sendvičar sa komentarom "Bravo Mariću". To što taj Marić i kompanija već od sredine 90-tih sjede u Vladama i provode doslovno nikakvu ekonomsku politiku i što stalno stojimo na mjestu gdje nas je čak i Bugarska prestigla-to nema veze..samo od tih propalih naših ekonomskih političara jedino su gori birači koji u uvijek glasaju za iste..niste ništa drugo ni zaslužili..Bravo Mariću!!!

VL
IH
iron.hide.54966
09:09 24.06.2019.

Uz ovoliko umirovljenika i zaposlenih, uz ovoliku javnu i lokalnu upravu i njihovu cijenu, koja je sve samo ne mala još je i dobro...nekima

VL
DO
doktorica
09:59 24.06.2019.

pai dalje glasujte za te koji trpaju naš novac u džepove,a prodaju se kao veliki domoljubi.

VL
CR
CROLINDA
09:32 24.06.2019.

hrana je skupa , PDV je visok , sve se uvozi, poljoprivreda i stočarstvo su uništeni a Hrvatska bi mogla i sebe hraniti i izvoziti - ne znam kako žive po gradovima mnogočlane obitelji s malo zapošljenih - sve više prisiljenih na pučku kuhinju - ako si u gradu i podstanar si - gubitkom posla si automatski beskućnik prisiljen napučku kuhinju - političari su nam zaostali skorojevići koji i samo sebe bogate a ostali narod može krepati - svi koji nisu u politici ili ne znaju igrat nogomet ili pjevati i li nemaju apartmane na moru - gledam na TV u jednoj Španjolskoj čak siju rižu iz aviona - dakle prilagodili su mediteransko zemljište sustavom navodnjavanja za rižu - to je za naše guzičare dalji futurizam - naši političari usmrćuju i bogomdanu Slavoniju

VL
DU
Deleted user
08:35 24.06.2019.

Jesenti milu bigulicu, kaj god! Nikad nam nam nije bilo tako dobro kao sada. Nikad nismo manje i lošije radili a tako fino živjeli. Zvuči malo jezivo kao izraz, ali u praksi dužničko ropstvo jest upravo ono što treba nama lezihljebovićima. Naime, živjeti na tuđi račun prekrasna je stvar. Drugi je par cipela dokle će biti moguće prolaziti tako mukte, ali nema nikakve frke dok traje kako traje. Zato nemojmo biti obijesni i tražiti kruha iznad pogače.

VL
DS
Damir Sajko
09:05 24.06.2019.

A bas imamo elite koje brinu za dobrobit drzave i gradjana . Blago nama dok je Plenkovica i slicnih jos blaze dok je onih koji ih biraju. Nek nas pljackaju hvala bogu dok ke ustasa i partizana bit ce zabave za neuki hrvatski puk i zadojeni sam zaboravio napisat. Zato samo naprijed Plenkovic , Maric i ostali ministri rasturite nas do kraja jer mi to zasluzujemo.

VL
Avatar indigo25
indigo25
09:26 24.06.2019.

Kako mislite da su plače istočnoeuropske, pa rijetko koji političar ima plaču ispod 2,500 eura.

VL
KM
ko_munjara
08:41 24.06.2019.

Kako nismo, pa dosegli smo britanske cijene, to se činilo nedostižnim.

VL
MM
Marko_M
08:41 24.06.2019.

Hocemo u europu, zapad sto vec... a i Srbi za 300 eur bolje zive od HR zbog cijena stana, hrane i ostalog... nije poenta imati veci standard ako su ti cijene britanske...slabo ko to razumije

VL
Avatar indigo25
indigo25
09:28 24.06.2019.

Zato jel hrvatska ima glomazni državni aparat, pa većina poreza popapaju plačice državnih službenika.

VL
Avatar Vucibatina
Vucibatina
10:13 24.06.2019.

Glavno je da imamo Hrvatsku i možemo biti sirotinja ?

VL
SN
snovakor
10:03 24.06.2019.

Pa o tome, da u Hrvatskoj moramo platiti za hranu i do 40% više samo već od Slovenije, govorim neko vrijeme a i pišem ... jućer sam se vratio od mojih iz SLO i normalno da sam usput obavio i shoping te sebi dovezao pun gepek hrane ... jer ovo ovdje u Hrvatskoj Političare nije ni briga, dali će im građani pocrkati ili puniti državni buđet !! ... vani se definitivno troši puno manje na hranu u odnosu na % plaće koji se odvaja za hranu. A kada samo pogledamo cijene u Hrvatskoj i vani, te odnos plaća koji je ovdje i vani, pa samo u SLO, tu su velike razlike !! Da ne govorimo u manjim "pritiscima" poreza na hranu i ostalo !!

VL
AA
aabbcc
09:33 24.06.2019.

Britanija se rijesila EU-nameta i biti ce im sada jos jeftinije.

VL
Avatar Asterix
Asterix
09:34 24.06.2019.

Kod nas voda u boci 1,5l oko 6 kn, u Italiji 1,30 do max 2,50 kn.

VL
Avatar Asterix
Asterix
09:32 24.06.2019.

Stvar je vrlo jednostavna. Ako imaš najnesposobnije političare posljedično imaš najneuspješniju zemlju. Predsjednici Vlade od 1993. su pravnici i Sanader koji je završio komparativnu književnost, većina njih bez ikakvog kontakta s realnim sektorom. Da je kojim slučajem Ante Marković vodio vladu priča bi bila potpuno drugačija. Navodno mu je Tuđman nudio mjesto premijera ali mu nije htio dati odriješene ruke.

VL
ST
stefj
09:16 24.06.2019.

Eto, to je to kada se vlade godinama sa sindikatima državnih i javnih tvrtki dogovaraju gospodarsku politiku. I ova vlada je ista, pa ne treba čuditi kada nas za koju godinu prestigne i Bugarska... Da bi se zaustavilo iseljavanje struke i sposobnih, trebamo dosegnuti najmanje 80% standarda EU-a, a to s ovakvom politikom povlađivanja javnom sektoru neće dosegnuti nikada. Prije će svi sposobni otići i ostat će samo uhljebi, jedino ne znam tko će ih onda hraniti... Lijepo su nam svi rekli, zapravo ponavljaju to godinama - žestoka antipoduzetnička klima, javni sektor te energetika glavni su kočničari gospodarskog rasta. Dok se tu nešto ne napravi nema šanse da rastemo više od nekih 2%. I to je to... A što ova vlada radi? Opet diže plaće državnim i javnim strukturama. Naravno da je onda poslovanje sve skuplje, naravno da onda proizvodnja pada, normalno da ljudi odlaze...

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
10:50 24.06.2019.

Najvjernije stado Hrvatskog Boga drži se britanske izreke da nije toliko bogato da može kupovati jeftine stvari (robu). Uostalom neovisna država bi bila ubjedljivi EU šampion repaš-fenjeraš, kada kuna ne bi bila precijenjena bar za tridesetak posto. Ovako se BDP i gospodarski parametri obračunavaju u nominalnoj vrijednosti kune, inače bi Lijepa naša bila bez konkrencije u EU gospodarskom višeboju. (Bugarsku bismo već pretekli za dvije konjske dužine). Ne može nam niko ništa, jer jači smo od sudbine, pogotovo što zbog izobilja vjerodomoljubnih igara vjerodomoljubno stado samo pase travu, a zaboravlja na kruh, zar ne?

VL
DU
Deleted user
09:11 24.06.2019.

Hrvati bi imali veće plaće kad bi smanjili broj političara koji su veliki teret našoj maloj zemlji. Većina njih, ako su već tako pametni, bi se trebala baviti nečim drugim, korisnijim za državu, osnivati firme, zapošljavati radnike, uplaćivati u proračun a ne vaditi iz njega. Ukinuti srpsku političku stranku jer puno košta državu i nema smisla da postoji u zemlji gdje je većinsko stanovništvo izrazito hrvatsko.

VL
TO
Tomisl
09:03 24.06.2019.

Opet se pisu ne istine o razlici ; kruh u njemackim pekarama je tri puta skuplji . Kad se vec usporedjuje : kad bi se ovdje jos i radilo kao vani ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.