Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMOGRAFIJA SVE LOŠIJA

U Hrvatskoj 137 škola nije upisalo ni jednog prvašića: Najgore u Slavoniji

Školske klupe, Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/3
05.09.2019.
u 14:22

Usporedbe radi, prošle godine taj je broj bio manji, osam škola bilo je zakinuto zbog praznih prvoškolskih klupa.

O tome kakva je demografska slika Hrvatske govori činjenica da u 137 osnovnih škola nisu upisani učenici ni u jedan prvi razred. Riječ je o 12 područnih škola. 

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja za Glas Slavonije potvrdili su kako će privremeno zatvoriti te škole dok se ne popravi cjelokupna situacija, odnosno dok se ne skupi više prvašića. Usporedbe radi, prošle godine taj je broj bio manji, osam škola bilo je zakinuto zbog praznih prvoškolskih klupa.

Tu pripadaju tri osnovne škole iz iz Primorsko-goranske, dvije iz Šibensko-kninske, jedna iz Istarske te iz drugih županija. Što se tiče istoka zemlje, u Osječko-baranjskoj osam je takvih škola, u Brodsko-posavskoj 11, Požeško-slavonskoj devet i Virovitičko-podravskoj županiji četiri.

– Na temelju dobivenih podataka o broju upisanih prvašića u područnim školama naše županije, istina je da u 12 područnih škola nije upisan ni jedan prvašić. Međutim, područne škole nisu ugašene i neće se ugasiti jer ima učenika u ostalim odjelima – kaže pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, Jadranka Mustapić-Karlić za Glas Slavonije.

VIDEO Prometno kritične točne u Zagrebu oko osnovnih škola i vrtića

Komentara 30

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
14:38 05.09.2019.

Neće nam biti lako za koju godinu, na nekoga će morati pasti teret uhljebljivanja.

RZ
Rocky.Zg
17:22 05.09.2019.

Nema djece, jer nema mladih koji bježe iz ovakve Hrvatske. To možemo zahvaliti HDZ-u. Hvala HDZ !!

PE
pežo
15:12 05.09.2019.

djece u školama je sve manje dok učitelji traže sve veće plaće umjesto da se i njihov broj smanji i da i oni probaju kao mnogi raditi u inozemstvu-tada će shvatiti da su preplaćeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije