Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PODACI STOŽERA

U Hrvatskoj 1096 novih slučajeva zaraze, preminulo 10 osoba

Stožer RH: U Hrvatskoj 92 nova slučajeva zaraze
Foto: Ado Buljubasic/PIXSELL
1/9
17.10.2020.
u 10:11

Do danas je ukupno testirano 392 052 osoba, od toga 6980 u posljednja 24 sata.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1096 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4844. 

Među njima je 530 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 28 pacijenata. Preminulo je 10 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 24761 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 355 preminulo, ukupno se oporavilo 19562 osoba od toga 475 u posljednja 24 sata.

 

U samoizolaciji je trenutno 20389 osoba. Do danas je ukupno testirano 392 052 osoba, od toga 6980 u posljednja 24 sata.

Više o koronavirusu u Hrvatskoj možete pratit OVDJE, a o zaraženima u svijetu OVDJE

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Ključne riječi

Komentara 120

DU
Deleted user
11:05 17.10.2020.

Stozer bi trebao napraviti malu nadopunu u odluci o djelomicnom lockdownu. Strogo se zabranjuje nosenje maske osobama koje brkaju pojam gripa i covid-19,pripadnicima sekte 'borac za moju istinu' i sekte 'hunjavica od koje se ne umire'. Prekrsaj se kaznjava volonterskimim radom bez maske u KBC Dubrava ili KBC Split u trajanju od 7 dana ili dok doticni ne oboli od neke po njegovom misljenju prehladice(simptomi teski suhi kasalj,problemi disnih organa,temperatura). U slucaju da prekrsitelj stavi masku u vrijeme rada,ona mu se oduzima i doticni se prebacuje na odio IC (intensive care) za pacijente koji su obolili od Sars2-cov virusa. U slucaju da prekrsitelj koji je obolio,nedaj boze umre,stozer se obavezuje organizirati dostojan pogreb u uzem krugu istomisljenika na Markovom polju. Ceremoniju ce uvelicati dolazak Tonija koji ce odrevati nekoliko njegovih srcedrapajucih pjesmica i staviti kamen na grob na kojem je uklesao tekst : Game over.

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
10:57 17.10.2020.

Ka_Ka_Ka_Ka ..... Karolina Krišto Kraljica Korone. Kraljice korone veseli se. Sve ide po tvom planu "što gore - to bolje". Zdravstveni sustav pred kolapsom, oboljelima od svih bolesti prijeti da ih neće imati tko liječiti, teroristi planiraju atentate na Predsjednikaa Republike, Predsjednika Vlade RH, ranjavaju hrvatske policajce. Tako se jača hrvatski suverenizam na dobro građanima Lijepe naše. Hvala tamburašu Škori i njegovoj sekti za "iznimnu" skrb o "svom narodu".

SP
SP
11:03 17.10.2020.

Kako me zivcira ju pametni komentatori okji omalozavaju virus na pogresan način. Znači nije stvar u tome što je virus bezopasan za većinu i što je teško razlikovati tip virusa na testu. Stvar je u tome da možemo dosegnuti 100 000 dnevno zaraženih kroz deset dana i što će nam onda trebati puni kapacitet hrvatskih bolnica samo da primamo ljude koji imaju poteškoće sa covidom ili gripom. Sve ostalo staje. Hrvatska ima samo 400 kreveta sa intenzivnim njegom. Umirat ćete od j.. upale slijepog crijeva jel će pol doktora biti zaraženo i svi kreveti na hitnoj zauzeti. Istina je da 80% ljudi uopće neće ni osjetiti bolest ali zar je to razlog da ostali pomru ili pate? Zar je to razlog da se ne pridržava osnovnih mjera i da se malo svi strpe do proljeća? Meni je jasno da je stožer izgubio kredibilitet ali zato što ništa osim potpunog lockdown neće vratiti broj na nulu, čak će i sa cjepljenjem trebati puno više vremena. Moraju davati neke čudne polu direktive da ne pokušaju uništiti gospodarstvo, ali sve opet ovisi o ljudima na kraju. Ne pravite se pametni, perite ruke i nosite maske (jedino su učinkovite dok ih svi nose) da prođemo što prije i što bezbolniji kroz ovo. Kasnije svi na ulice i tražite izvanredne izbore i tražite prava nazad ako ih ne budu željeli vratiti ako vas to muči!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije