Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

U hotelu u Sirtu pronađena tijela 53 pristaše Moamera Gadafija

sirt, ruševine
AFP/PIXSELL
24.10.2011.
u 17:08

Tijela su još prošli tjedan pronašli stanovnici Sirta koji su se nakon prekida vatre vratili svojim domovima.

Tijela 53 osobe pronađena su u jednom libijskom hotelu, a najvjerojatnije je riječ o simpatizerima Moamera Gadafija, objavila je organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch, koja je pozvala Nacionalno prijelazno vijeće da istraži taj slučaj.

Kako prenosi CNN, tijela su pronađena u napuštenom hotelu Mahari pod kontrolom snaga koje su se borile protiv Gadafija. Hotel se nalazi u Sirtu, gradu u kojemu je zbačeni libijski vođa i ubijen.

Tijela su još prošli tjedan pronašli stanovnici Sirta koji su se nakon prekida vatre vratili svojim domovima. Stanovnici su uspjeli identificirati pokoji leš, ustvrdivši da je riječ o Gadafijevim pristašama. Istražitelji Human Rights Watcha otkrili su da su ljudi ubijeni između 13. i 19. listopada.

– Dokazi pokazuju da su neke žrtve bile ustrijeljene kao zatvorenici u vrijeme kad je Sirt bio pod kontrolom antigadafijevskih postrojbi koje, kako se čini, djeluju izvan kontrole Nacionalnog prijelaznog vijeća. Ako Vijeće ne istraži ovaj slučaj, to će odaslati signale da oni koji su se borili protiv Gadafija mogu raditi bilo što bez bojazni od progona – rekao je Peter Bouckaert, upravitelj za hitne slučajeve u Human Rights Watchu.

Komentara 16

OB
-obrisani-
17:23 24.10.2011.

>>>>>>>> 53........A sto je sa onih 55,000 pobijenih civila ???

RI
Riznica
17:30 24.10.2011.

Sta su trebali da ih predaju Hagu pa da vi pravite cirkus ...

Avatar kobra11
kobra11
20:14 24.10.2011.

Vatikan predlaže stvaranje svjetske financijske vlasti ...... Zar nije dokaz da Vatikan sa svojim jezuitima zeli da konacno javno preuzme stvar i privede kraju svoj cilj zvani Novi Svetski (Satanistiki) Pokret

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije