Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtve rata

U grobnici kod Cerića pronađena tri muška i jedno žensko tijelo

grobnica,ekshumacija
Borna Filić/PIXSELL
10.08.2012.
u 17:40

Grobnica je otkrivena prilikom infrastrukturnih radova. Riječ je o osobama koje su poginule 1991. godine

Danas je provedena ekshumacija posmrtnih ostataka iz masovne grobnice u Ceriću, koja je otkrivena jučer prilikom provođenja infrastrukturnih radova. U grobnici su pronađeni posmrtni ostaci tri muške i jedne ženske osobe, koji su smrtno stradali 1991. godine, izvijestilo je Ministarstvo branitelja, koje je organiziralo ekshumaciju.

Ostali detalji vezani uz žrtve bit će poznati nakon obrade posmrtnih ostataka u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku na Zavodu za patologiju i sudsku medicinu.

Selo Cerić, koje se nalazi između Vinkovaca i Vukovara, u listopadu 1991. godine, za vrijeme Domovinskog rata okupirali su pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi te iz njega prognali većinu stanovnika.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja traga za još 1.736 nestalih i nasilno odvedenih osoba na području Hrvatske.

Komentara 6

AL
AlienattacK
17:56 10.08.2012.

Ma...koga briga za tamo neke pobijene Hrvate...

CS
csp
18:06 10.08.2012.

Nas hrvate je briga za svakog našeg poginulog i nestalog branitelja i civila! Oni su bili i ostali naš ponos i dika.. i bit će tako dok postojimo!

AB
abendblatt
18:40 10.08.2012.

Hoce li sada Milanovic, Josipovic, Pupovac, Dzakula i drugi govoriti i neduznim hrvatskim zrtvama, ili za njih postoje samo "nevine" srpske zrtve?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije