Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi propisi

U Grčkoj obavezno cijepljenje za starije od 60. Kazne za one koji odbiju

Vaccinations against the coronavirus disease (COVID-19) in Thessaloniki
ALEXANDROS AVRAMIDIS/REUTERS
17.01.2022.
u 07:56

Državne zdravstvene vlasti proslijedit će imena necijepljenih financijskim vlastima kako bi se naplatile kazne. Novac će biti upotrijebljen za pomoć bolnicama u Grčkoj.

U Grčkoj su u ponedjeljak na snazi kazne za ljude u dobi 60 i više godina koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa. Novi propisi zahtijevaju da svi iznad te dobi moraju platiti mjesečnu kaznu od 100 eura ako izaberu da se ne cijepe.

Propis je najavljen u studenome. Državne zdravstvene vlasti proslijedit će imena necijepljenih financijskim vlastima kako bi se naplatile kazne. Novac će biti upotrijebljen za pomoć bolnicama u Grčkoj.

Premijer Kiriakos Micotakis rekao je da postoji jednostavni način za izbjegavanje kazne. "Cijepite se, pa nećete platiti kaznu", rekao je za mrežu ANT1 u prošlotjednom intervjuu.

Vlada već vidi mjeru kao uspješnu. Od objavljivanja kazni prije šest tjedana, cijepilo se oko 217.000 ljudi starijih od 60 godina. To je povećalo stopu cijepljenja u skupini te dobi na 90 posto. Micotakis je isključio obavezno cijepljenje za ostale dobne skupine te rekao da se stariji ozbiljno razbole od covida i moraju u bolnicu. 

Ključne riječi

Komentara 4

V0
Vlaskoulicanec3.0
08:39 17.01.2022.

Obavezno cijepljenje nečim što dokazano ne djeluje i još uz to je štetno po organizam.... Ali to je samo teorija zavjere...

CR
crocro
08:34 17.01.2022.

Kada se ove godine sve nauke o Covidu okrenu salto mortale u korist necijepljenih, onda će država morati vratiti nazad u džepove necijepljenih i to s kamatama. Ja vjerujem da će se ove godine sasvim jasno vidjeti rezultati cijepljenja i bosteranja pa će se i promijeniti mišljenje o korisnosti cijepljenja. Već danas je veliki broj osoba s ozbiljnim nuspojavama i sa smrtnih ishodima nakon primljenog cjepiva. Po anonimnim osobama to se ne pšrimjećuje, ali se primjećuje itekako po posljedicama koje su zahvatile poznate osobe iz javnoga života i to se ne može skriti. Pa kada se taj broj posljedica cijepljenja kod javnih osoba u svijetu počne povećavati, onda će narod progledati a onda će i znanstvenici, premda teške volje, morati progledati i priznati pogreške i poraz u nekim neracionalnim odlukama. Pjevači, razni sportaši, posebno nogometaši kao i dr. osobe javnoga života, padaju kao gljive a svi cijepljeni, onda to javnost vidi i sve više je protiv cijepljenja. A oni još žešće tjeraju na cijepljenje, zanemarujući činjenice da su najprocjepljeniji najzaraženiji, čak će sada pripisivati i kazne. Ako već žele sankcionirati necijepljene, onda im radije zabranite pristup u trgovine i javne ustanove nego ih kažnjavati ili silom natjerati na cijepljenje protiv njihove volje. I tako nećete biti u njihovom društvu. Osim ako pozadina svega nije nešto drugo ili neki drugi interes.

PU
paul-umpe
08:30 17.01.2022.

ja bi dao 1000€ da se ne pelcujem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije