Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poticaji

U gospodarstvo kroz Poduzetnički impuls 1,26 milijardi kuna

Ivan Rimac
Goran Kovačić/PIXSELL
20.02.2014.
u 13:31

Najmanji iznos koji mogu dobiti poduzetnici je 10.000 kuna, a najveći 1,4 milijuna za srednje poduzetnike.

- Kroz Program poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls 2014. izravno će se u hrvatsko gospodarstvo usmjeriti milijardu i 260 milijuna kuna, kako onih iz državnog proračuna tako i iz strukturnih fondova Europske unije. S nakanom ravnomjernog ulaganja i razvoja poduzetništva, Poduzetnički impuls ima četiri programska prioriteta ili mjere - jačanje konkurentnosti malog gospodarstva za koje je osigurano 414 milijuna kuna, unapređenje poduzetničkog okruženja, 74,6 milijuna, za promociju i učenje 248 milijuna, a četvrta mjera ima zadatak s 529 milijuna kuna osigurati lakši pristup financiranju - rekao je Ivan Rimac, direktor razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Hrast, na predstavljanju Poduzetničkog impulsa u Vinkovcima.

Dodao je kako se ovim mjerama želi ojačati konkurentnost malog gospodarstva, a rezultati će biti vidljivi kroz otvaranje novih radnih mjesta, povećanje izvoza i konkurentnosti, privlačenjem ovih investitora, stvaranje novih procesa, proizvoda i usluga, kvalitetnije savjetodavne usluge za poduzetnike i obrtnike i povećanje educiranih osoba.

Rimac podsjeća da korisnici ne moraju biti samo poduzetnici već i klasteri, potporne institucije, jedinice lokalne i regionalne samouprave i obrazovne institucije. Najmanji iznos koji mogu dobiti poduzetnici je 10.000 kuna, a najveći 1,4 milijuna za srednje poduzetnike. Novcem iz ovog programa mogu se troškovi pokrivati u 75-postotnom iznosu do 100-postotnog ako se radi o vrijednim inovacijama. Ministarstvo poduzetništva i obrta počinje zaprimati zahtjeve 31. ožujka do iskorištenja predviđenih sredstava.

>>Nepovratne potpore za male tvrtke i obrte na račune stižu do lipnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije