Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet snijeg

U Gorskom kotaru, Lici i dijelovima unutrašnjosti vozi se otežano

cesta,snijeg
Goran Kovačić/PIXSELL
24.01.2013.
u 08:30

U Zagrebu će u početku padati slaba kiša ili rosulja koja će posvuda prijeći u snijeg

Četvrtak Hrvatskoj ponovno donosi snijeg. Danas će prevladavati uglavnom oblačno vrijeme, u unutrašnjosti s povremenim snijegom koji će najviše padati u gorskoj Hrvatskoj, javljaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. U Slavoniji, a u početku ponegdje u središnjim predjelima može biti i kiše ili susnježice.

U Zagrebu će u početku padati slaba kiša ili rosulja, a na okolnom gorju snijeg, a zatim će posvuda prijeći u snijeg koji će biti izraženiji sredinom dana i poslijepodne.

Na Jadranu će povremeno kišiti, a mjestimice se očekuju i obilniji pljuskovi s grmljavinom, osobito na jugu. Podno Velebita uz obalu može biti i snijega nošenog burom. Zapuhat će povremeno umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana očekuje se jaka i olujna bura, do kraja dana ponegdje s orkanskim udarima, samo na jugu jako i olujno jugo. Temperatura zraka u unutrašnjosti bit će od -1 do 4 °C, u istočnoj Slavoniji temperatura će biti nešto viša, dok će na Jadranu iznositi od 8 do 13 °C.

Kako javljaju iz HAK-a, u Gorskom kotaru te dijelu Like, središnje i sjeverozapadne Hrvatske te povremeno u dalmatinskom zaleđu vozi se otežano zbog snijega koji je mjestimično razgažen. Na većini državnih cesta u Gorskom kotaru, Lici i Karlovačkoj županiji proglašeni su zimski uvjeti te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Točan popis prometnica na kojima su proglašeni zimski uvjeti možete pogledati ovdje.

U ostalom dijelu zemlje na većini cesta vozi se po kolnicima mokrim i skliskim od kiše. Na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i čvora Bosiljevo 1, od 7.45 sati ukinuti su, a od 12.30 sati ponovno uvedeni zimski uvjeti. Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica Kikovica-Delnice.

>> Voda im zbog otapanja snijega došla do kuća. Odvodnju - nemaju

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
10:21 24.01.2013.

Vozi se otežano ??? Dolje Vlada !

CR
cro4ever
12:08 24.01.2013.

Moze li mi netko odgovoriti na pitanje?Dali se pod ovakvim uvjetima naplacuje cestarin (A1).Prema stanju na gornjoj slici nije moguce voziti brze od 30-40 kmh!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije