Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka vizija

U Gimnaziji Karlovac i izborni predmeti sa nazivnikom Nikola Tesla

tesla
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
05.05.2014.
u 12:38

Pohađao je ovu školu, ali stanovnik je čitavog svijeta, pa suradnju nudimo i drugim školama i udrugama – kaže ravnatelj Damir Mandić

Već dugi niz godina u školi imamo paralelni sustav, preko dvadeset aktivnosti, koje se provode zahvaljujući entuzijazmu svih profesora. U tom kontekstu sljedeće godine svima će zajednička tema biti Tesla.

Osim toga, imat ćemo i izborne predmete iz povijesti i fizike koji će u svom nazivniku imati naziv Tesla, a osmislit će ih profesorice Natalija Jadrić i Tanja Mihaljević. Pohađao je našu školu od 1870. do 1873. godine, ali nemamo ga pravo privatizirati.

On je stanovnik čitavog svijeta, pa ćemo pounuditi suradnju svim školama i udrugama da zajednički otkrijemo veličinu i značaj Nikole Tesle – najavio je ravnatelj Gimnazije Karlovac Damir Mandić na predstavljanju projekta Tesla- Karlovac- Croatia kojim se želi naglasiti povezanost velikog znanstvenika, inovatora i vizonara sa gradom u kojem je proveo djetinjstvo.

Osmislili su ga ta karlovačka srednja škola i Udruga Novi svijet-Urbani. Iako se u Gradu o Tesli već dugo promišlja, pa je i projekt Centar Nikole Tesle prijavljen za europske fondove, ideja Andree Štalcar Furač je da upravo taj veliki znanstvenik i inovator povuče sve ostale karlovačke priče, odnosno komparativne prednosti Karlovca na europskoj razini.

Na tribini Susret s Teslom u gradu svjetla i vode pročelnica Marina Grčič i Goran Jakšić ukazali su na njegovo djetinjstvo u Karlovcu i odrastanje na gradskom kupalištu na Korani gdje je spoznao snagu vodenih tokova.

– Tesla je na svakom koraku u našim životima. Ako se to gleda kroz satove fizike, teško je uopće dozrijeti što se s Teslom događa u našim životima. Međutim, postoje upravo ovakvi trenuci koji vas izvlače iz školskih klupa i vaše gimnazijsko školovanje može biti iznimno bitno.

Svoje dobre ideje prenesite ravnatelju i profesorima kako bi mogli aktivno sudjelovati u radu. Profesori imaju više iskustva, ali upravo im to više puta može zakočiti neku genijalnu ideju – poručio je učenicima Gimnazije karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije