Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvoje kritično

U frontalnom sudaru dvaju vlakova u Beču ozlijeđen 41 putnik

sudar vlakova,bec (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
21.01.2013.
u 12:55

Nesreća se dogodila između zapadnog kolodvora Westbahnhoff i postaje Hitteldorf

Dva su se vlaka u ponedjeljak ujutro oko 8.45 sati izravno sudarila u 14. bečkom stambenom okrugu Penzing, pri čemu je 41 osoba ozlijeđena, među kojima pet teško, objavio je austrijski radio i televizija ORF.

Isti izvor navodi da su od pet teško ozlijeđenih dvije osobe, među kojima i jedan od vlakovođa, teško ozlijeđene i životno ugrožene.

U izvješću austrijske željeznice ÖBB navodi se da je riječ o dva brza prigradska vlaka linija S 45 i S 50, puna putnika koji su se vozili na posao. 

– Jedan od vlakova dobio je zeleno svjetlo za prolaz, iako ga nije smio dobiti – rekla je glasnogovornica ÖBB-a Sarah Nettel. Napomenula je da su se sudarili na jednosmjernom dijelu pruge kod Zehetnergasse.

Spasilačke ekipe sa 70 vatrogasnih vozila, deset vozila hitne pomoći i dva helikoptera Christophorus izjavile su da je izvlačenje putnika bilo izuzetno teško, da su mnogi bili u šoku, a neki od njih i zaglavljeni. Posljednja je osoba izvučena iz vagona u 10.30 sati.

Uzroci nesreće za sada su nepoznati i istraga je u tijeku.

>>VIDEO Vlak iskliznuo s tračnica, 19 poginulih i 107 ozlijeđenih

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije