Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoka pripravnost

U Francuskoj uhićeno sedam muškaraca, sumnja se da su planirali teroristički napad

policija Francuska
Reuters/PIXSELL
21.01.2020.
u 06:34

Francuska je u visokoj pripravnosti nakon što su napadi islamističkih militanata uzeli više od 230 života u 2015. i 2016

Sedam muškaraca uhićeno je u ponedjeljak u Bretanji, na sjeverozapadu Francuske, zbog sumnji da su planirali teroristički napad, rekao je izvor blizak istrazi. Uhićeni su osumnjičeni i da su planirali putovati u područja gdje su bile aktivne terorističke grupe, kazao je izvor.

Francuska je u visokoj pripravnosti nakon što su napadi islamističkih militanata uzeli više od 230 života u 2015. i 2016.

Još 18 ljudi je od tada ubijeno od strane raznih 'vukova samotnjaka', tj. osoba koje nisu bile izravno povezane s terorističkim skupinama i koje je stoga vrlo teško otkriti prije počinjenja terorističkog čina.

Nedavno je muškarac u parku u pariškom predgrađu nožem izbo nekoliko osoba, pri čemu je jednu usmrtio, a dvije ozlijedio, prije nego što ga je policija ustrijelila.

Prema francuskim vlastima, policija je od 2013. spriječila oko 60 planiranih napada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije