Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
interpol

U Francuskoj na temelju hrvatske tjeralice uhićen Srbin

francuska policija
AFP/PIXSELL
01.02.2012.
u 18:38

Đorđe Radujković jedan je od muškaraca koji su 1991. pucali na policajce PU karlovačke.

Francuska policija uhitila je Đorđa Radujkovića (43), Srbina iz Hrvatske, temeljem međunarodne tjeralice koju je raspisao zagrebački ured Interpola, priopćio je danas Dokumentacijsko-informativni centar Veritas, a prenose mediji u Srbiji. Radujković je uhićen 30. siječnja, a jučer ga je saslušao istražni sudac i odredio mu ekstradicijski pritvor od 30 dana, nakon čega će sud odlučivati o eventualnom izručenju Hrvatskoj, ako ona dostavi ekstradicijski zahtjev.

Blic podsjeća da je Županijski sud u Karlovcu presudama iz 1999. i 2006. proglasio krivim Milu Dakića da je početkom kolovoza 1991. na području Vojnića nagovarao okrivljene Dušana i Milu Tomića, Darka Kresojevića, Stanka Tomića i Đorđa Radujkovića da postave zasjedu i ubiju policajce iz Policijske uprave karlovačke. Prema presudama, oni su pucali na četvoricu pripadnika policijske ophodnje i ubili trojicu, a jednog teško ranili. Svi su osuđeni na po 20 godina zatvora i za njima su bile raspisane Interpolove tjeralice.

Radujković je za Oluje iz Korduna pobjegao u Srbiju, a potom u Francusku gdje je dobio azil i francusko državljanstvo. Mile Dakić, jedan od osuđenih, uhićen je u svibnju prošle godine na graničnom prijelazu Rača prilikom ulaska iz Republike Srpske u Srbiju, a BiH ga je izručila Hrvatskoj. Veritas podsjeća da je temeljem međunarodnih tjeralica koje je raspisao Interpolov ured u Zagrebu širom svijeta do sada uhićeno 112 Srba iz Hrvatske, od kojih su 32 izručena Hrvatskoj.

Komentara 28

UT
utatica
19:21 01.02.2012.

uhićen poturica

OB
-obrisani-
18:54 01.02.2012.

e moj đorđe....crni đorđe.....

Avatar alien79
alien79
21:03 01.02.2012.

\'U Francuskoj na temelju hrvatske tjeralice uhićen Srbin\' ------- Đe jedan Srbin, tu Srbija, he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije