Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Francuskoj dvoje mrtvih zbog mutiranog virusa nove gripe

gripa
afp
27.11.2009.
u 20:36

Nakon Norveške i Velike Britanije otkrili su da je virus H1N1 mutirao i u Francuskoj. Podaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) nisu nimalo pozitivni, naime broj smrtnih slučajeva u tjedan dana popeo se na 1000

Nakon Norveške i Velike Britanije otkrili su da je virus H1N1 mutirao i u Francuskoj. Podaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) nisu nimalo pozitivni, naime broj smrtnih slučajeva u tjedan dana popeo se na 1000.

Od otkrića svinjske gripe do danas u svijetu je umrlo 7826 ljudi. Europske države suočavaju se s pojavom mutiranog virusa nove gripe. Mutiran virus nove gripe otkriven je u Francuskoj, novu vrstu mutiranog virusa otkrili su na dvoje pacijenata koji su preminuli od virusa.

Iz francuske zdravstvene službe javili su da je ovo prvi slučaj od 1200 vrsta ispitanih virusa koji je pokazao otpornost na lijek, te djelotvornost cjepiva uopće nije došla u pitanje.

Preminuli pacijenti nisi bili u međusobnom kontaktu. Nakon njihove smrti broj preminulih od nove gripe u Francuskoj popeo se na 76, prenosi AFP.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:09 28.11.2009.

Prodesore, opet te tvoje gluposti... Niti jedan demoratski režim ne radi sustavni genocid nad vlastitim niti tudjim gradjanima, usporedjivati i izjednačavati demokratske režime sa totalitarnima je smiješni i djetinjasto...ali u tvom slučaju, jednog izgubljenog nihiliste, sasvim razumljivo...

OB
-obrisani-
21:01 27.11.2009.

SMAK SVIJETA! tIGER wOODS POGINUO U SAOBRACAJKI! hebo novce, kad ti se ovakvo nest dogodi

VU
Vukovar91
22:08 27.11.2009.

VIRUS Njihova armada je zastrasujuca,prakticki nepobjedivi jer imaju zastitni sild/stit ! Nemaju mozga niti srca niti se mogu sami razmnozavat ali imaju jednu genetsku substancu-a to stiti zastitna kapsula od bjelancevine-a neki virusi se maskiraju u nasim stanicama i koristee tu maskirnu zastitu. Zastitna kapsula/bjelancevine stiti njihove gene! Taj stit zove se Kapsid,u kojem je vise od pet miliona atoma ugradjeno-kao atomski bunker! Znanstvenici US,laboratorja Rice University,Houston/Texas pronasli su nedavno slabu tocku njihove zastite. Spomenio sam da nisu u stanju se sami razmnozavati i trebaju tudju stanicu..i u tom momentu kada nas napadaju, otvara se njihov stit da bi injekcirali njihov gen u nasu stanicu. U tom momentu znanstvenici upadaju i mjenjaju gen samo jednog proteina i stim se virus ne moze dalje razmnozavati. Poznata uzrecica sto se tice Virusa: Sto ne zivi ne moze se ni ubiti..biti ce proslost,.ali sada je druga stvar, zeli netko da nas cuva ili ne???Zna se ima nas puno na planeti Zemlja!!!Sada 6 milijardi a sutra..prekosutra..za 50 godina...mozda ni jednoga,samo ostali zohari a mi njih pokusali tamanit, a zohari plesu i raduju s sa virusima, od covjeka ni uspomena ne ostaje. STANJE Trenutno se vodi rat...izmedju covjecanstva i virusa s njihovim saveznicima, bakterijama i ostalog olosa.. Rat izmedju ljudi,civilizacija..i opet neminovno VIRUSI su uvijek prisutni. Na kraju zna se,..ZOHAR !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije