Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački plavci

U fotelju načelnika žele Ćelić, Pavlinić, Fink, Vnučec i Spudić

policija
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
17.08.2012.
u 11:59

Testiranje svih kandidata zakazano je za sljedeći tjedan, a imenovanja novih čelnika policije očekuju se najkasnije do kraja rujna

Tko će biti novi načelnik Policijske uprave karlovačke? Pitanje je to na koje će se dobiti odgovor najkasnije do kraja rujna. No, znatno više znat će se već idućeg tjedna kada je zakazano testiranje svih kandidata.

 Poznata imena

Prema internom oglasu objavljenom 30. srpnja, Ministarstvo želi popuniti radna mjesta za dva zamjenika glavnog ravnatelja policije, tri pomoćnika ravnatelja i 20 načelnika policijskih uprava. Na oglas se na razini Hrvatske javilo čak 123 kandidata, uglavnom dobro poznatih policajaca. Slično je i u karlovačkoj upravi. Mjesto prvog policajca u Karlovcu žele Josip Ćelić, Ivan Fink, Jure Pavlinić, Boris Spudić i Zvonimir Vnučec.

Riječ je o osobama koje su tijekom proteklih godina već obavljale niz čelnih funkcija unutar PU karlovačke, ali i drugih dijelova Ministarstva unutarnjih poslova. Službena objava svih 123 imena osoba koje se kandidiraju za čelna mjesta u policiji odmah je izazvala i niz komentara i nagađanja. Većina ih smatra da svi kandidati za novog načelnika PU karlovačke imaju svoje adute i šanse da ih se imenuje na to radno mjesto.

 Dosadašnji načelnik Ćelić iza sebe ima zavidan ratni put, bio je već na čelu antiterorističke jedinice u Lučkom i popularnih Kobri. Neki tvrde da je riječ o odličnom policajcu koji nije bio toliko uspješan na administrativnom poslu načelnika uprave.

Zvonimir Vnučec bio je načelnik PU Karlovačke od 2000. do 2004. Nakon toga odlazi u Zagreb, pa se mnogi pitaju koji su motivi da se sada vrati na staro mjesto. Sličan put imao je i Boris Spudić koji je s mjesta prvog čovjeka u karlovačkom krimu stigao na čelo Uprave kriminalističke policije. Među kandidatima je i Ivan Fink, policijski veteran, za kojeg kažu da o policiji zna sve. Posljednjih godina marginaliziran je i u javnosti se rijetko pojavljivao.

 Politička pozadina

 Jure Pavlinić pripada mladim snagama. Dugo je godina bio na čelu Postaje prometne policije Karlovac. Nakon dolaska sadašnjeg načelnika smijenjen je i prebačen u Odjel za droge.

 No, osim kvalifikacija, čitav izbor ima i nezaobilaznu političku notu. Tako se među visokopozicioniranim dužnosnicima SDP-a već više puta raspravljalo o novim ljudima u policiji, pa tako i o načelniku u Karlovcu. Uz promjene na čelu uprave, uskoro slijedi i reizbor načelnika policijskih postaja. To su Damir Brcković, Nenad Kranjčec, Josip Žgela, Dražen Lauš, Dražen Živčić, Ivan Kalić, Saša Lenard i Željko Kukanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije