Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Krasnec
Povratak na članak

U Europi divlja energetska kriza

Europa je već nekoliko mjeseci žarište energetske krize. Potrošačima možda ne toliko vidljive, ali efekt te krize nema se kamo preliti nego na potrošače.

Komentari 1

BA
BartolSinisa
09:43 13.01.2022.

Za visoke cjene plina je kriva Evropska komisija. Inzistiranje da se cjena Ruskog plina veze uz spotove cjene plina umjesto nafte dovela je do ovih rekordnih cjena i nestasice plina. Sada ta ista komisija trazi da se raskinu dugorocni ugovori o isporuci plina te da se prijede na kratkorocne isporuke preko plinskih burzi. To ce jos vise podici cjene jer nista nece sprecavat Gazprom da smanji isporuke plina kada je on najpotrebniji i umjetno podigne cjene. Sada ga u tome sprecavaju dugorocni ugovori. Cijev interese stiti Evropska komisija, gradjana ili dobavljaca plina?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.