Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobrobit i profit

U Europi 10% radnika u socijalnom poduzetništvu, mi planiramo 2%

\'28.03.2012., Zupanijska palaca, Varazdin - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsic u radnom je posjetu Varazdinu. Nakon susreta s zupanom Predragom Stromarom sastao se s gradonacelnikom Ha
Marko Jurinec/Pixsell
14.05.2012.
u 18:00

Ministarstvo socijalne politike najavilo program za dodjelu nepovratnih sredstava za zapošljavanje iz fondova EU

– Socijalno poduzetništvo treba biti sasvim normalan dio života, a ne kao sada, rijetka biljka u gospodarstvu. U Europi je oko deset posto radne snage angažirano u socijalnom poduzetništvu, kod nas nije ni blizu toga. Primjenom ove strategije vjerujem da ćemo barem dva posto radne snage uključiti u socijalno poduzetništvo – kazao je Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, danas na okruglom stolu u sklopu izrade Nacionalne strategije za razvoj socijalnog poduzetništva u RH od 2013. do 2020. Izradu zajednički koordiniraju Ministarstvo rada i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

– Brojne su strategije napisane, ali se ne provode u životu. Nadamo se da će ova strategija doista pridonijeti da teško zapošljive skupine nađu svoje mjesto pod suncem – kazala je Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike. Navela je da je dosad u razvoju socijalnog poduzetništva sudjelovao velik dio teško zapošljivih žena te korisnika socijalnih pomoći, od kojih je dio starijih od 45 te 37 posto Roma ili drugih nacionalnih manjina. Njih 41% u tim je projektima dobilo neke diplome ili certifikate, što im je povećalo zapošljivost.

M. Opačić kazala je i da je u projektu sudjelovalo oko 13 posto osoba s invaliditetom. Ministarstvo socijalne politike i mladih najavilo je program za dodjelu nepovratnih sredstava za podupiranje aktivnosti socijalnog poduzetništva radi zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih socijalno osjetljivih skupina, za koji planiraju povlačenje novca iz fonda EU.

Komentara 7

CH
Charlemagne26
19:18 14.05.2012.

Nevjerojatno kojim se budalastim temama bave ti nesposobni i****ili. Javni sektor, koji zivi od stvarnog, zaposljava ljude i povecava place, a stvarni otpusta. Dok se ta travestija ne promjeni, sve sto govorite o moranju, i planiranju je LAPRDANJE u vjetar.

RE
Renavoid
08:21 15.05.2012.

Jao, da mi je Mirandov mozak pa da se malo odmorim ....

ĆA
ćaćaća
18:54 14.05.2012.

on planira :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije