Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
značajne razlike

Gdje se radi najdulje, a gdje najkraće? Hrvatska se nalazi iznad prosjeka EU

Zagreb: Unatoč visokim temperaturama radnici na gradilištima i dalje rade
Foto: Emica ElvedjiPIXSELL
1/11
20.09.2023.
u 19:06

Prema podacima Eurostata, najduži radni tjedan zabilježen je u Grčkoj

Uobičajeni radni tjedan za osobe starosti od 20 do 64 godine u Europskoj uniji iznosio je u prošloj godini u prosjeku 37,5 sati. Podaci su to Eurostata koji je objavio i prosječne podatke za države članice. Prema njima se, kako ističe, mogu vidjeti značajne razlike među zemljama Europske unije. 

Hrvatska se u ovoj kategoriji nalazi iznad prosjeka. Naime, Eurostat je objavio da uobičajeni radni tjedan ovdje iznosi 39,6 sati.

Najduži radni tjedan zabilježen je u Grčkoj gdje iznosi 41 sat. Slijedi Poljska s 40,4 sata te potom Rumunjska i Bugarska s 40,2 sata. 

Nasuprot tome, Nizozemska je imala najkraći radni tjedan, od 33,2 sata. Slijede Njemačka s 35,3 i Danska s 35,4 sata. 

GALERIJA Ovo su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj

Zagreb: Unatoč visokim temperaturama radnici na gradilištima i dalje rade
1/10

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
19:32 20.09.2023.

Radimo najvise a dobijamo najmanje. Bravo EU i Njemacka, lijepo ste to uredili, uvalili ste nam vase prodavaonice i brdo kineske robe tako da bi vi mogli plasirati svoje BMW-e, Mercedese, i Louis Vuttone u Kinu. Ali dosla maca na vratanca, malo ste se zeznuli, sad ce i kod vas sve krenuti nizbrdo.

DU
Deleted user
19:12 20.09.2023.

To je najduži prijavljen. Pitajte bilo koga u hr za satnicu. Krenite od doktora pa do blagajnice u prodaji. Bit ćemo vrh!

ZZ
Zvir Zvirek
19:49 20.09.2023.

Puno zuje, malo meda daju. A trute da i ne spominjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije