Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivac islamska država?

U eksploziji bombe na Filipinima ubijene dvije osobe, više od 30 ranjenih

bomba na Filipinima
Foto: Screenshot/YouTube/News5Everywhere
29.08.2018.
u 07:30

Glasnogovornik 6. pješačke divizije Arvin Encinas, izjavio je da se sumnja kako iza napada stoji Bangsamoro, oružana skupina koja je obećala odanost islamskoj državi

Bomba kućne izrade skrivena ispod motocikla ubila je dvije i ranila 37 osoba na lokalnom uličnom festivalu na jugu Filipina u utorak, priopćili su sigurnosni dužnosnici.

Eksplozija se dogodila ispred tezge s odjećom pored autoceste u Isulanu u pokrajini Sultan Kudarat, gdje se održavao festival.

Prema policiji, istraga je u tijeku i nije bilo neposrednih tvrdnji o odgovornosti.

Pokrajina je na drugom najvećem otoku Filipina, Mindanao, čiji su dijelovi pogođeni desetljećima dugim pobunama maoističkih i separatističkih skupina, koja su dovele do pojave bandita i utjecaja islamske države.

Glasnogovornik 6. pješačke divizije Arvin Encinas, izjavio je da se sumnja kako iza napada stoji Bangsamoro, oružana skupina koja je obećala odanost islamskoj državi.

Ključne riječi

Komentara 3

CE
centirion
10:30 29.08.2018.

Ja bih uveo milijun Što Filipinaca što Meksikanaca! Oni hoče raditi i skromni su ljudi familjarno i radno orijentirani! Puno su bolji od ovih koji nam se nameču!

ST
Startrack
10:36 29.08.2018.

Grjesite obojica. Treba gledat na rasu. Uvoziti Ukrajince.

PA
pajokola1
08:48 29.08.2018.

Na Filipinima ima 75,5 milijuna katolika (2011.), što katoličanstvo čini dominantnom religijom. Filipini su 4. država na svijetu, s najviše katolika..eto zašto su ih islamisti napali.... i ako jednog dana Hrvatska bude trebala uvoziti radnu snagu i demografski se obnoviti onda odgovorni iz vlasti bi ozbiljno trebali razmisliti o filipincima, jer iste smo vjere i tu dugoročno Hrvatska ne bi imala niti sigurnosnih niti drugih problema..... jer kažu da je povijest učiteljica , a ona nas uči da smo kroz povijest imali sto puta više problema sa "braćom" Srbima ili muslimanima, (samo zbog vjere ) dok sa Slovacima i drugim manjinama koji su katolici nije nikad u nekim velikim razmjerima bilo problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije