Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 30 godina

U Egiptu otvorena glasačka mjesta, građani čekaju u redovima

vojnik čuva glasačko mjesto u kairu
Reuters/PIXSELL
28.11.2011.
u 07:49

Izbori su ugroženi nemirima na ulicama, ali su najpošteniji način odabira vlasti u bližoj egipatskoj prošlosti

Glasačka su mjesta u Egiptu otvorena. Prije devet mjeseci prekinuta je vladavina Hosnija Mubaraka, a ovo su prvi parlamentarni izbori nakon 30 godina.

Egipćani izbore smatraju daškom demokracije nakon desetljeća diktature.

Unatoč tome izbori su ugroženi, javlja AP, nemirima na ulicama, snažnom podijeljenošću zemlje i zbunjenošću kojim smjerom nacija treba krenuti.

Ipak, ovi izbori obećavaju najpošteniji način odabira vlasti u bližoj egipatskoj prošlosti.

U središtu Kaira Egipćani su u dugim redovima čekali otvaranje glasačkih mjesta puno prije otvaranja u 8 sati po lokalnom vremenu, što je svakako rijedak znak zanimanja za sudjelovanje u političkom životu države nakon desetljeća apatije.

 

Ključne riječi

Komentara 3

RI
Riznica
09:29 28.11.2011.

Kada bi se samo u Egiptu korupcija unistila , ljudi bi zivjeli u blagostanju .... Egipcani treba da biraju Bogobojazne politicare ,oni ce znati kako da upravljaju zemljom !!!!!..

TO
Toni50
11:28 28.11.2011.

U Egiptu otvorena glasačka mjesta, građani čekaju u redovima, vjerujuči kao da če netko njihov glas uzeti u obzir zaista !

OB
-obrisani-
13:19 28.11.2011.

riznica-lazovka hihihihhihi egipat po statistici un ima samo 3% obradivog zemljista-ostalo je pustinja- ko je bio u egiptu znade v cemu govorim a sa analfabetima nemre se kaj govorit, hehehehehehe ve bodo ti isti bezalji ne svojoj muslimanskoj braci u iran vec bodo bezalji v europu, jednom sam jednog upitao: kak to da necete ici u ameriku a on odgovara: kako da ne ali nesmijemo, ako dodjes kao azilant uhapse te strpaju u cuzu, ti se tamo ispovjedis\" i dobis dozivotno zabranu ulaska u ameriku hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije