Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Slavonskom Brodu

U dvorištu osnovne škole pronašao granatu

Ilustracija
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
08.11.2013.
u 13:34

Policijski službenici protueksplozijske zaštite utvrdili su da je riječ o 40-milimetarskoj granati te su je preuzeli kako bi je uništili na siguran i kontroliran način

Neeksplodirano ubojito sredstvo pronašao je 46-godišnji domar u četvrtak oko 12 sati dok su se izvodili zemljani radovi u dvorištu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Naselju Andrije Hebranga u Slavonskom Brodu. Škola je otvorena prije deset godina i nitko nije mogao ni slutiti da je sve to vrijeme pod zemljom krila takvu opasnost.

Doznali smo da je riječ o granati zaostaloj iz Drugog svjetskog rata. U trenutku kad je granata pronađena, u neposrednoj blizini bio je veći broj okupljenih učenika.

– Tog dana zbog proslave Dana škole nije bilo nastave, održavane su samo radionice. Kopali smo kompostište i primijetili nekakav željezni predmet. Domar je odmah shvatio da je riječ o granati i pozvao policiju, ali nismo znali je li eksplodirala ili ne – kazala je ravnateljica škole Ana Blagović, i sama potresena nemilim otkrićem.

Policijski službenici protueksplozijske zaštite utvrdili su da je riječ o 40-milimetarskoj granati te su je preuzeli kako bi je uništili na siguran i kontroliran način.

>> Zabava u disku u Sinju prekinuta zbog dojave o bombi

Komentara 1

Avatar white socks
white socks
14:10 08.11.2013.

Nemojte ljude dezinformirati slikama. Ovo na slici nije nikakva granata, a posebno ne zaostala iz II sv. rata. Na slici je tzv. zvončić, kasetna (kumulativna) bomba KB-1, kojom su punjene kasetne rakete sustava Orkan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije