Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PULA, ZAMLAKA I VRBANOVEC

U tri prometne nesreće ozlijeđene maloljetnice: Auti ih udarili na pješačkim prijelazima

Ilustracija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20.01.2023.
u 11:20

Prva se nesreća dogodila oko 7.30 sati u Vrbanovcu, druga oko 12 sati u Agrarnoj ulici u mjestu Zamlaka, a treća oko 15.25 sati u Radićevoj ulici u Puli

Na području Policijske uprave varaždinske dogodile su se jučer, 19. siječnja, dvije prometne nesreće u kojima su ozlijeđene 13-godišnjakinja i 15-godišnjakinja. Prva se nesreća dogodila oko 7.30 sati u Vrbanovcu. Tada je muškarac (64) upravljao osobnim vozilom ulicom Brigade braće Radić iz smjera Ludbrega u smjeru Varaždina. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, navodi policije, nije se zaustavio i propustio pješake koji su već stupili na isti, zbog čega je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na 13-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko istog.

Nakon prometne nesreće, sudionici nisu obavijestili policiju o događaju te su nakon razmjene osobnih podataka napustili mjesto događaja. Djevojčica je naknadno zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede, napominje policija, okvalificirati naknadno. 

Druga se prometna nesreća dogodila oko 12 sati u Agrarnoj ulici u mjestu Zamlaka. Muškarac (35) upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Ludbrega. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavio i propustio pješake koji su već stupili na isti, zbog čega je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na 15-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko istog.

Ni u ovom slučaju sudionici nisu, nakon prometne nesreće, obavijestili policiju o događaju. Djevojčica je, također, naknadno zatražila liječničku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici. Niti njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

Prometna nesreća u Puli

Prometna nesreća, u kojoj je također ozlijeđena maloljetnica, dogodila se jučer oko 15.25 sati u Radićevoj ulici u Puli. Nesreća se dogodila kada se nepoznati vozač automobila Suzuki, bijele boje, pješačkom prijelazu nije približavao dovoljnom sigurnosnom brzinom da se može pravovremeno zaustaviti te je udario u maloljetnu pješakinju, izvijestila je Policijska uprava istarska, ne navodeći dob maloljetnice. 

Nakon udara u pješakinju, nepoznati se vozač udaljio s mjesta nesreće bez da joj je pružio pomoć. Ozlijeđenoj djevojci pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena

Policija poziva svjedoke događaja ukoliko imaju bilo kakvih saznanja o prometnoj nesreći da se jave Postaji prometne policije Pula-Pola, na telefon 052/538 739 ili putem emaila: pprp.pula@mup.hr.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:07 20.01.2023.

(1) Pješak je dužan preko kolnika i biciklističke staze ili trake prelaziti pažljivo i najkraćim putem, nakon što se prije stupanja na kolnik uvjeri da to može učiniti na siguran način. (3) Novčanom kaznom u iznosu od 30,00 eura kaznit će se za prekršaj pješak ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije