Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treća šokantna smrt tinejdžera u vinkovačkoj školi
Povratak na članak

U dva mjeseca ubila se dvojica učenika, a škola nema psihologa

Oproštajne poruke mladih – kao u slučaju vinkovačkog mladića na Facebooku – sadrže povod, a ne uzrok samoubojstva, upozoravaju stručnjaci.

Komentari 10

TU
tupslav
21:29 30.11.2009.

Ojbudisvoj - imas pravo, media nam je kriva, sad kad sam ovo procitao odem se baciti pod vlak!

VL
RA
ramirna
08:20 01.12.2009.

pa zar je i ovo moguće da urednik ovih stranica drži ovaj bolesni komentar i da neće odgovarati \"nekome\" pročitaj što piše smeće četničko pod imenom istina...., pa gori je ovaj što ga nebriše nego on sam jer on neznaa što mu je jadan je on ali ovaj što mu daje prostor e taj je problem i to je problem svih nas i to je problem koji nas je doveo u ovu situaciju da si djeca ovo čine jer takovi su odgovorni za nedavni rat a u poraću se upravo ovo događa

VL
FI
fićo
02:06 01.12.2009.

there are some people who would never have fallen in love if they had not heard there was such a thing...La Rochefoucauld

VL
AN
Antiša
19:10 05.12.2009.

Škola nema psihologa????? Koliko škola u Hrvatskoj ima psiholoha? prema politici ministarstva i važećem pedagoškom standardu bit će ih još manje. Ne samo psihologa već i ostalih stručnih suradnika. Koda nas to vodite, bando lopovska?

VL
OJ
ojbudisvoj
20:37 30.11.2009.

Nakon sto je znanstveno dokazano da medijsko objavljivanje samoubojstava maloljetnika nevjerojatnom snazno multipliciraju tu pojavu, dakle direktno utjecu na na povecanje broja samoubojstava, u cijelom civiliziranom svijetu je pisanje o tome zabranjeno. U samoj Hrvatskoj o tome se nitko ne brine; dobro se i drzi ovaj napaceni narod! U samoj Austriji, odakle je Styria, vlasnik Vecernjeg lista, takvo sto je zabranjeno.

VL
BO
botanicharka
22:32 30.11.2009.

kakve su to gluposti da se zbog pisanja o samoubijstvu djeca više ubijaju..ekvivalentno priči o sexu, nemojte jer će se djeca više sexati..gluposti! Nije problem u tome, problem u tome je što djeca NISU osvještena o tome što je samoubojstvo, nema povratka, iako im se to čini u tim godinama totalno romantično...nema druge, vrijeme je da konačno vratite stručnjake u škole..

VL
TO
ToNy
23:24 30.11.2009.

Badava i psiholozi u školama ako roditelji malo razgovaraju sa svojom djecom,dakle roditeljski odgoj tu ima velik značaj. To su godine puberteta kada cure i dečki ne razlikuju dobro i zlo, željni su sve isprobati a to katkad može biti opasno. Puno razgovora i savjeta im se mora pružit u tim godinama,jer to su najrizičnije godine da naprave neku glupost.

VL
OJ
ojbudisvoj
06:52 01.12.2009.

Sinoc sam napisao: \"Nakon sto je znanstveno dokazano da medijsko objavljivanje samoubojstava maloljetnika nevjerojatno snazno multiplicira tu pojavu, dakle direktno utjece na povecanje broja samoubojstava, u cijelom civiliziranom svijetu je pisanje o tome zabranjeno. U samoj Hrvatskoj o tome se nitko ne brine; dobro se i drzi ovaj napaceni narod! U samoj Austriji, odakle je Styria, vlasnik Vecernjeg lista, takvo sto je zabranjeno.\" Naravno da to ne znaci da ce se svatko tko to procita ubiti, ali ce se uvijek naci nekoliko labilnijih osoba, ili onih koji su u tom momentu u krizi - i to je dovoljno. A ne pisati javno o toj temi ne znaci istovremeno i ne baviti se tom temom, naprotiv - roditelji, nastavnici, psiholozi, drzava, svi oni trebaju i vise nego do sada zamisliti se prije svega, a zatim i djelovati.

VL
OB
-obrisani-
07:50 01.12.2009.

Krv nije voda, a svi smo medjusobno povezani mnogo vise nego sto mnogi mogu i da pomisle. Sta to znaci? To znaci da ne mozes napravit drugome zlo , a da ga ne napravis i sebi, tj. zla koja su roditelji te djece pravili nad Srbima u Krajini, vracaju se njihovoj djeci. To se u narodu zove srpska kletva koja jos nikad nikoga nije promasila! Bit ce toga jos!

VL
OB
-obrisani-
08:37 01.12.2009.

Znam, znam, istina boli, ali nisam ja za to kriv, nego istina!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.