Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračna luka ČIlipi

U Dubrovnik će od 2013. dva milijuna putnika dolaziti avionima

'Na Dan Zupanije dubrovacko-neretvanske 12. svibnja Zracna luka Dubrovnik otvorit A\\u0308\\u0087e novi putnicki terminal, tzv. zgradu B. Rijec je o investiciji koja je u nastavku rekonstrukcije poduz
Foto: 'Grgo Jelavic/PIXSELL'
1/3
12.05.2010.
u 20:20

Kad radovi završe, dubrovačka zračna luka trebala bi biti jedna od najmodernijih u istočnoj Europi

U povodu Dana Dubrovačko-neretvanske županije premijerka Jadranka Kosor jučer je otvorila zgradu B putničkog terminala Zračne luke Čilipi. Završetak radova na novom objektu dio je rekonstrukcije aerodroma koja treba biti gotova do 2013. godine, a nakon čega bi zračna luka mogla primiti 2 milijuna putnika.

Veći broj letova

Trenutačno ih prima nešto više od milijun, a s novim terminalom moći će se povećati broj letova.

– Ukupna vrijednost radova na novoj zgradi je oko 160 milijuna kuna, osiguranih iz vlastitih sredstava i kredita kod poslovne banke – izjavio je direktor Zračne luke Roko Tolić.

Najmoderniji standardi

Na novoj su zgradi implementirani aviomostovi, čime su Čilipi postali prvi hrvatski aerodrom koji omogućuje "suhi prijelaz" iz zgrade do zrakoplova, a svi su radovi rađeni prema najnovijim standardima tako da će dubrovačka zračna luka od 2013. biti jedna od najmodernijih u istočnoj Europi. Inače, bivši direktor Tonči Peović, koji je pokrenuo radove, preseljen je u Zagreb kako bi radio na novome terminalu Plesa.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
balance
21:15 13.05.2010.

BRAVO:Ovakve me vijesti uvijek raduju.Nema nam napretka bez ulaganja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije