Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREDIŠTE ZAGREBA

U stan ugurao 32 strana radnika i naplaćuje svakome 250 eura: 'Uništili su haustor. Nitko ne reagira'

Zagreb: Radnici iskoristili pauzu za odmor i drijemanje na Zrinjevcu
Matija Habljak/PIXSELL
27.01.2024.
u 21:27

Iz Državnih nekretnina poručili su da se radi o prostoru od 183 kvadrata koji je zakupljen na javnom natječaju za 783 eura

U državnom prostoru na 180 četvornih metara u središtu Zagreba žive 32 strana radnika, a susjedi su očajni. Tvrde da nemaju ništa protiv stranih radnika, ali da se sve nalazi u velikom neredu.

Jedan od susjeda za RTL Danas komentirao je da su strani radnici uništili ulaz u haustor tako što su potrgali vrata. Također, rekao je kako je sve unutra prljavo i neuredno te da su se golubovi i štakori počeli šetati po dvorištu. Nadodao je da se nitko ne može petljati u to jer je takav Zakon te da nitko ne reagira.

- Užas, užas, uništili su ulaz u haustor, vrata su potrgali. Takav je zakon da nitko ne reagira, nitko se ne smije petljati u to. To je zmazanoća, neurednost, štakor, golubi su se počeli šteta po dvorištu, užas, užas jedan - rekao je.

Iz Državnih nekretnina poručili su da se radi o prostoru od 183 kvadrata koji je zakupljen na javnom natječaju za 783 eura. Zakupac od svakog radnika zakupac dobiva 250 eura plus režije.

- Kako bi se utvrdilo točno činjenično stanje, Državne nekretnine su zatražile izlazak na teren državnog inspektorata na navedenu temu o kojim rezultatima će dalje postupati prema zakupniku prostora - poručuju iz Državnih nekretnina.

Zbog uvida u situaciju Državne nekretnine zatražile su izlazak Državnog inspektorata na teren. Međutim niti Državni inspektorat nema puno mogućnosti jer se definicija primjerenog smještaja za strane radnike ne propisuje niti jednim pravilnikom. Postoji jedino onaj sa sezonske radnike i on jasno kaže: Minimalna kvadratura za jednu osobu je 14 četvornih metara, Za dvije 20, a za 6 - 44. Sanitarni čvor mora bit odvojen od prostora za spavanje. Osigurana mora biti tekuća voda, grijanje i struja. Oprema i uređaji ne smiju biti dotrajali i oštećeni, a muškarci moraju biti odvojeni od žena.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Grad Zagreb donio važnu odluku: Zgrada Name proglašena kulturnim dobrom

Komentara 17

DU
Deleted user
23:22 27.01.2024.

Za nekoga dobar posao u Hrvatskoj. Za 783 eura najmnine dobije 8000 eura podnajma. Nije ni čudo što mu stranka vodi u anketama i stalno dobiva na izborima.

ST
Stjepan
22:35 27.01.2024.

Aristote je prije 2 400 godina ustvrdio da čovjek najbolje čuva svoje, ...... tuđe i zajedničko je izloženo skvrnuću i zapustu

VJ
Veli Jože
09:05 28.01.2024.

Kakav red očekivati od ljudi koji su živjeli u blatarama i šatorima,ali su zato očito traženi i kvalitetni radnici naših i stranih poslodavaca.😀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije