Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen je

U Donjoj Stubici 69-godišnjak napuhao 3,25 promila u 11 sati ujutro

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Matija Habljak/PIXSELL
21.08.2023.
u 11:54

Vozač je uhićen, te je 19. kolovoza, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden je na sud gdje mu je rješenjem Općinskog suda u Zlataru određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u petak, 18. kolovoza oko 11,30 sati, u Donjoj Stubici, kod 69-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 3,25 promila.

Vozač je uhićen, te je 19. kolovoza, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden je na sud gdje mu je rješenjem Općinskog suda u Zlataru određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana i ukupna kazna zatvora u trajanju od 30 dana i 130 eura novčane kazne – izvijestili su iz PU krapinsko-zagorske, piše Zagorje International.hr.

Također, 18. kolovoza oko 9 sati u Bobovju, zaustavljen je 20-godišnji vozač bez položenog vozačkog ispita koji je upravljao mopedom kojem je istekla prometna dozvola i polica osiguranja. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na sud gdje mu je određena novčana kazna od 2200 eura i zabrana upravljanja vozilima ‘AM’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

POVEZANI ČLANCI:

U Lugu Zabočkom je 20. kolovoza oko 23 sata, zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 62-godišnji vozač  pod utjecajem alkohola od 1,89 promila, te mu je potom određeno zadržavanje, a protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog. Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja izmjerena je 20. kolovoza, u Lupinjaku i iznosi 100 km/h na djelu ceste gdje je ograničenje 50 km/h. 

>> VIDEO Da ti se sledi krv u žilama: Uletio u "škarice" kod Sinja i za dlaku izbjegao frontalni sudar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije