Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
8. i 9. FCI grupa

U Donjoj Pušći održana je specijalna izložba pasa

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/15
21.06.2020.
u 14:37

Na izložbi su bili najljepši retriveri, španijeli, psi za vodu, pa čitav niz patuljastih pasmina- od francuskih buldoga i mopseva do pudli, čivava, tibetskih te bišonskih pasmina, poput maltezera ili havanezera.

U Donjoj Pušći kod Zaprešića u subotu je održana prva izložba pasa Kinološke udruge Zaprešić i to je jedna od prvih koja je održana na tlu Europske unije poslije ukidanja zaštitnih mjera.

Organizatori, Kinološka udruga Zaprešić, pobrinuli su se da sve zdravstvene preporuke budu najpreciznije poštovane, a na izložbi se moglo vidjeti više od 150 pasa iz 30 najatraktivnijih pasmina. Na izložbi su bili najljepši retriveri, španijeli, psi za vodu, pa čitav niz patuljastih pasmina- od francuskih buldoga i mopseva do pudli, čivava, tibetskih te bišonskih pasmina, poput maltezera ili havanezera. 

- Nama je posebno drago da se izložba održava upravo u Donjoj Pušći, gdje u kripti župne crkve počiva i prvi evidentirani hrvatski uzgajivač izložbenih pasa, barun Gejza Rauch, koji je na prvoj izložbi pasa u hrvatskoj povijesti 1891.- za koju je kinološka javnost tek nedavno doznala- izložio cijelo svoje leglo njemačkih doga, štence uzgojene kraj Zaprešića, na imaju dvorca Lužnice. Kinologiju i zaprešićki kraj veže i grof Juraj ili Đuro Jelačić, brat bana Jelačića, koji je bio čelnik prvog lovačkog društva u Hrvatskoj, iz kojeg se kasnije razvio Hrvatski kinološki savez, a bio je i na čelu Gospodarske izložbe u sklopu koje je 1891. u Zagrebu održana spomenuta prva izložba pasa u hrvatskoj povijesti. Njegova kći Anka Jelačić, posljednja vlasnica Novih dvora, bila je također velika ljubiteljica čistokrvnih pasa - ističu iz Kinološke udruge Zaprešić.

1/15

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
15:23 21.06.2020.

Ako su psi na slici, tko je lijevo i desno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije