Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U samoizolaciji i dio djelatnika bolnice

U Domu u Koprivnici uzeti brisevi 17 djelatnika. Stožer: Očito je nastupila lokalna transmisija

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
10.04.2020.
u 11:32

Dr. Draženka Vadla, glavna epidemiologinja Stožera, naglasila je kako su imaju 21 pozitivnu osobu, četiri su u bolnici i zasad su stabilno

Nema novih zaraženih osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji, priopćio je u petak načelnik Županijskog stožera Ratko Ljubić. On je još jednom apelirao na građane da Uskrs provedu kod kuće i da se što manje druže.

Dr. Draženka Vadla, glavna epidemiologinja Stožera, naglasila je kako su imaju 21 pozitivnu osobu, četiri su u bolnici i zasad su stabilno. "Nakon epidemiološke analize u Domu za starije čija se štićenica zarazila koronavirusom, odlučili smo uzeti briseve za ukupno 17 zaposlenika. Oni su ženi donosili hranu. Danas se uzimaju brisevi, rezultate očekujemo do kraja dana“, otkrila je Vadla.

Pacijentica je ušla u našu bolnicu preko HBO-a, oni su apsolutno pripremljeni i imaju svu zaštitnu opremu. U tom kontaktu nisu našli nikoga za samoizolaciju. "No, pacijentica je upućena na plućni odjel i prema njoj se postupalo kao prema svakom drugom starijem pacijentu. Određeni kontakt prilikom pregleda i njege pacijentice zahtijevao je samoizolaciju troje liječnika i 11 medicinskih sestara“, rekla je Vadla.

Upozorila je kako je očito nastupila lokalna transmisija koronavirusa zbog čega će idućih dana sigurno biti još ovakvih slučajeva. "Nitko ne zna ima li netko od nas tu koji stojimo asimptomatski oblik zaraze. Zato sve molim za izniman oprez i ostanak kod kuće“, zaključila je šefica Zavoda za javno zdravstvo.

Video: Ministar Beroš: 'Nemamo lijeka, niti cjepivo, molim vas ponašajte se odgovorno!'

Komentara 1

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
12:01 10.04.2020.

Kako lijep hrvatski naziv - transmisija. Pa neki dan Pesah za Pashu. O glasovanju koje se zatire da i ne govorim. Bit će da ne smijem glasovati ali smijem bolovati, jadikovati, doručkovati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije