Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović s pučkom pravobraniteljicom

'U domovima za starije i nemoćne treba poduzeti dodatne mjere zaštite'

Zoran Milanović i Lora Vidović
Foto: Ured predsjednika
15.04.2020.
u 15:53

Predsjednik je ponovio u razgovoru s Pučkom pravobraniteljicom svoj stav kako je važno da sve mjere koje se donose budu utemeljene na zakonima, posebno stoga što se pojedinim mjerama ograničavaju prava i slobode građanki i građana RH

Predsjednik Zoran Milanović primio je Pučku pravobraniteljicu Loru Vidović s kojom je razgovarao o aktualnoj situaciji u kojoj se nalaze građanke i građani RH zbog pandemije izazvane širenjem virusa COVID-19.

Poseban naglasak u razgovoru stavljen je na mjere koje donose Vlada RH i stožer Civilne zaštite, a kojima je cilj spriječiti širenje zaraze, te na situaciju u domovima za starije i nemoćne koji su sve više izloženi zarazi virusom COVID-19.

Predsjednik je ponovio u razgovoru s Pučkom pravobraniteljicom svoj stav kako je važno da sve mjere koje se donose budu utemeljene na zakonima, posebno stoga što se pojedinim mjerama ograničavaju prava i slobode građanki i građana RH.

Vezano uz situaciju u domovima za starije i nemoćne, Milanović je upozorio kako u tim ustanovama treba poduzeti dodatne mjere zaštite od zaraze virusom COVID-19 budući da u njima boravi posebno ugrožena skupina ljudi.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar majkuvam
majkuvam
17:09 15.04.2020.

Našem prepametnom predsjedniku trebalo više od mjesec dana da bi došao do tog zaljučka.Svaka čast,bolje ikad nego nikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije