Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zgrade za povratnike

U četverokatnici i dva manja objekta stanovi za 24 obitelji

'26.08.2010.,Vojnic - Zemljiste u sredistu opcine Vojnic na kojem uskoro pocinje gradnja zgrada za naseljenike, izbjeglice i prognanike. Zgradu sa 16 stanova gradi Ministarstvo graditeljstva.  Photo:
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
30.08.2010.
u 15:18

Gradnju objekata s oko šest milijuna kuna financira Ministarstvo regionalnog razvoja, a radovi trebaju biti gotovi 2011. godine.

U Hebrangovoj ulici u središtu Vojnića počela je gradnja stambeno-poslovne zgrade s četiri kata i 16 stanova.

 – Objekt je vrijedan 4,9 milijuna kuna, a radove financira Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. U stanovima će biti smještene obitelji Srba povratnika te izbjeglica iz BiH koje žive u Vojniću, a čekaju da im se riješi stambeno pitanje. Osam je obitelji do sada dobilo rješenje Ministarstva o smještaju u stanove. Zanimljivo je da je projektom predviđena i ugradnja dizala kako bi stanari što lakše dolazili do stanova, koje će moći otkupiti od države ili plaćati najam – kazao je Branko Eremić, načelnik Vojnića. Djelatnici tvrtke Alte gradnja iz Vukovara prošlog su tjedna pripremili gradilište i postavili pilote, a ovog bi tjedna trebali početi iskapati temelje. Početak radova pomaknut je za kraj kolovoza; izvođači su trebali početi graditi u proljeće i završiti do kraja godine.

 – U ministarstvu nas uvjeravaju da će stanove sagraditi u predviđenom roku i da će stanari početkom sljedeće godine biti useljeni. U prizemlje zgrade, gdje će biti uređeni poslovni prostori, preselit će se ured Hrvatske pošte – objasnio je Branko Eremić.

 Ministarstvo otkupljuje i zemljište pokraj gradilišta, jer planira gradnju još dva manja stambena objekta vrijedna milijun kuna - svaki će imati četiri stana. Bit će sagrađeni sljedeće godine, a u njih će biti smješteni samci ili dvočlane obitelji, jer će imati 47 četvornih metara površine.

 – Između tih zgrada Općina će urediti igralište za djecu, tako da ćemo za nekoliko godina u ovom dijelu Vojnića dobiti novo stambeno naselje s novouređenim cestama. Bit će okruženo privatnim kućama, a u blizini su dom zdravlja, nogometno igralište i katolička crkva – rekao je načelnik Općine Branko Eremić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije