Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićen zločinac

U Češkoj planirao teroristički napad po uzoru na Breivika

'Defendant Anders Behring Breivik gestures at the start of the third day of proceedings in the courthouse in Oslo April 18, 2012.  REUTERS/Lise Aserud/Scanpix Norway/Pool (NORWAY - Tags: CRIME LAW SOC
'SCANPIX NORWAY'
18.08.2012.
u 20:29

Policija ga je otkrila pomoću e-mail adrese jer je koristio Breivikovo ime za komunikaciju preko interneta. U stanu su mu pronašli strojnicu i eksplozive

Zbog planiranja terorističkog napada policija je u Ostravi uhitila 29-godišnjaka koji je u Češkoj htio izvesti napad po uzoru na norveškog Andersa Breivika. Terorist je uhićen 10. kolovoza, a prilikom pretresa stana pronađena je strojnica, eksplozivi, ali i policijska odjeća koju je vjerojatno planirao nositi tijekom napada, javlja BBC.

Policija ga je otkrila pomoću e-mail adrese jer je koristio Breivikovo ime za komunikaciju preko interneta. Muškarac je planirao aktivirati eksploziv koji je izradio od zrakoplovne bombe.

Tijekom uhićenja imao je daljinski detonator kod sebe. Policija je na konferenciji otkrila kako ne znaju koja mu je točno meta bila, ali da su eksplozivi, oružje i streljivo bili u funkciji.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar flegmatik
flegmatik
22:22 18.08.2012.

Uh, kako je naivan. Trebao se nazvati Ostravianski.Templar, ili tako nekako. Kud bas Brievik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije