Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema opasnosti

U Černobilu se urušio krov iznad reaktora koji je 1986. eksplodirao

Černobil, portal
Reuters/PIXSELL
13.02.2013.
u 12:01

Krov se srušio pod težinom snijega koji je na njemu bio, a u nesreći nitko nije ozlijeđen je je razina radijacije ostala ista

Urušio se dio krova ukrajinske nuklearne elektrane u Černobilu zbog težine snijega na njemu, ali nema nikakve opasnosti od radijacije, piše msn.co.nz.

Krov se urušio na reaktoru koji je 1986. godine izazvao nuklearnu katastforu. U nesreći, srećom, ovaj puta nitko nije stradao te je razina radijacije ostala na istom nivou.

Taj krov napravljen je nakon eksplozije iz 1986. godine, ali nije dio sarkofaga koji je izgrađen nad oštećenim reaktorom.

>> Černobilj je ubio stotine tisuća, a stradalo je pet milijuna ljudi

Ključne riječi

Komentara 1

YU
yututu
20:57 13.02.2013.

Tko zna, ne uvoze li naši mlijeko u prahu iz tih velikih radioaktivno kontaminiranih područja ukrajine, bjelorusije i rusije ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije