Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMKA

U centru M. Središća pas kušao otrovano meso i odmah uginuo

\'otrovan03_izv_var_300910\'
Foto: PRESNIMIO IZAK VRTARIĆ / VLM
1/3
30.09.2010.
u 14:35

Mrvica nam je bio kao član obitelji. Uginuo je pred našim očima u groznim mukama, za pola sata – kaže Barbara Hoblaj

– Naš je pas Mrvica u 22 sata kušao nešto nepoznato, u samom centru Murskog Središća. U 22.30 sati uginuo je. To što je zagrizao bilo je na travnjaku uz glavni autobusni kolodvor i tržnicu, kuda djeca svakodnevno prolaze na putu u školu i vrtić, te se ondje i igraju – ispričala nam tužno Barbara Hoblaj, koja živi kraj autobusnog kolodvora.

Upozorili vlasnike pasa

Prije no što je uginuo, Mrvica je povraćao, i to nešto žuto fluorescentno. Kako je već bilo 22.30 sati, strvinu su stavili na balkon. A kada su je ujutro pomaknuli, vidjeli su ispod nje fluorescentnu žutu tekućinu. Takva tekućina izlazila je kroz nosnice i usta mrtvog psa kada su ga pomicali. – Mrvica je uz Pahuljicu bio velika maza naše obitelji, u kojoj je petero djece. Nekima je bilo traumatično gledati kako ugiba u najgorim mogućim mukama. Onaj bespomoćni pogled... Mrvica je s nama živio osam godina i doslovno bio član obitelji – kaže Barbara Hoblaj. Sutradan su otišli na mjesto na kojem je Mrvica kušao sumnjivu hranu. Pronašli su komadiće mesa, vjerojatno piletinu, prekrivene, kaže, otrovom narančastožute boje. Komadiće su uklonili i upozorili vlasnike pasa.

Bio je na uzici

– Sramota je da je pas koji je bio na uzici i nije nikog ugrožavao, morao ovako stradati u šetnji. Nikog ne krivimo jer nemamo dokaze. No neka razmisli što bi bilo da je to našlo neko dijete! – ogorčeni su Hoblaji. Kontaktirali su s članovima Udruge za zaštitu životinja Prijatelji. Gradski komunalni redar rekao im je da ne zna ništa o slučaju te da im se nitko nije žalio. – Mogao je bilo tko baciti to meso ili čak neki pas donijeti – kaže Antun Šimunić. Nije se to dogodilo zbog deratizacije, dodaje, jer je provedena zimus i proljetos, i to granulatima, a ne mesom, i stručno su je proveli veterinari.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije