Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROSTRUKO UBOJSTVO

Krstulović Opara: Ubojica je uhićen, policija će uskoro izaći s detaljima slučaja

Ubojstva u Splitu
Foto: pixsell
1/20
11.01.2020.
u 20:00

Zbog potrage za napadačem, policija je zamolila građane da ne izlaze iz svojih kuća

Čak tri ubojstva u razmaku od samo nekoliko minuta dogodila su se danas nešto iza 15 sati. Oko 15:30 sati na Šperunu je ubijen prvi muškarac koji je bio na motoru. Nekoliko minuta kasnije isti ubojica je zapucao i na drugog mladića u Radmilovićevoj, a zatim i na trećeg. Dvojica su preminuli na licu mjesta, dok je treći umro na operacijskom stolu u splitskom KBC-u.

VIDEO Policija opkolila centar Splita, traga se za počiniteljem; s terena izvještava Slavica Vuković

Tijek događanja:

19.55 Neslužbeno se doznaje da je jedna osoba uhićena u Varošu, a druga u jednom kafiću na Skalicama. U gradu je i dalje puno policije koja najviše čuva Varoš, koji je i dalje zatvoren za prolaz.

19.15 Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj, objavio je na Facebooku splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara

18:35 Uhićen je i drugi osumnjičeni za ubojstva u Splitu

18:20 Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić potvrdila je da su priveli jednu osobu s kojom obavljaju razgovor kako bi prikupili što više činjenica o ubojstvima u Splitu.

– Sve raspoložive snage su dalje na terenu i tragaju za počiniteljem – rekla nam je Antonela Lolić.

Oglasio se i gradonačelnik Andro Krstulović Opara i pozvao građane da slušaju naredbe policije i da ostanu mirni.

17:45 U splitskoj bolnici preminula je i treća osoba iz pucnjave

17:25 Uhićen je osumnjičenik za dvostruko ubojstvo. Informacije su još uvijek neslužbene, a sumnjivac je uhićen u svojoj kući.

16:51 Internetom kruži snimka navodnog napadača kako naoružan šeta Splitom

16:40 - U Splitu je oko 15:35 sati u centru grada došlo do pucnjave na dvije lokacije. U događajima su smrtno stradale dvije osobe, a jedna je prevezena na pružanje liječničke pomoći. Prema prvim informacijama sa terena počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana. Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da ukoliko uoče osobu odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem - priopćili su iz policije.

VIDEO Trenutak pucnjave u Splitu

16:27 – Bila sam s prijateljicom na Matejuški, od te pucnjave smo bile udaljene 150 metara zračne linije. Odjednom su se čuli hitci da su se svi samo pogledali. Svi smo komentirali da to nije vatromet niti petarde. Unutar minute odmah je bila druga pucnjava, nakon desetak minuta krenula je policija, dva policijska auta i dva interventna te su opkolili taj dio ulice oko svetog Frane te zatvorili gornji dio ulice – ispričala je za Večernji.hr očevitkinja koja se našla u blizini pucnjave.

FOTO Policija opkolila centar Splita

Ubojstva u Splitu
1/17

O pucnjavi se govori i na društvenim mrežama pa je tako jedna od svjedokinja napisala: - To je bila rafalna paljba, jedan dugi rafal, zatim jedan kraći. Mislila sam da je zakašnjela pirotehnika.

 

Ključne riječi

Komentara 52

SM
san.martino
18:48 11.01.2020.

Ako su ubijeni dileri,nije mi zal ni najmanje! Kad policija ne radi svoj posal,ima ko oce.

VE
verica2
17:30 11.01.2020.

Što više Ultra, kladionica i sličnih sadržaja, više ovakvih i sličnih zločina!

DU
Deleted user
18:56 11.01.2020.

Plenković nije sposoban uvest red u HDZ-u kamoliće u Splitu. Split se oteja kontroli.Doli pod hitno triba čistka u MUP-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije