Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah od napada

U Bruxellesu uzbuna na najvišoj razini, u ponedjeljak zatvorene škole

Vojska na ulicama Bruxellesa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.11.2015.
u 19:13

Kao posljedica odluke da se produlji podizanje uzbune na najvišu moguću razinu, škole i fakulteti u Bruxellesu ostat će zatvoreni u ponedjeljak

Belgija je odlučila zadržati razinu uzbune u Bruxellesu na najvišoj mogućoj razini zbog mogućnosti terorističkih napada, zbog čega ni u ponedjeljak neće prometovati podzemna željeznica, a sve škole u Bruxellesu bit će zatvorene, izjavio je belgijski premijer Charles Michel.

 "Pribojavamo se napada poput onih u Parizu, što znači da bi neki pojedinci mogli izvesti napade u Bruxellesu na više mjesta i u isto vrijeme", izjavio je premijer Michel nakon sastanka nacionalnog Vijeća sigurnosti.
 Belgijske vlasti su ovaj vikend na području Bruxellesa uvele 4. najviši stupanj uzbune, dok u ostatku zemlje opasnost ostaje na 3 na ljestvici od četiri.

>> Terorističko gnijezdo u bruxelleskoj četvrti radišnih doseljenika

U subotu i nedjelju stanice podzemne željeznice bile su zatvorene, kao i trgovački centri i većina trgovina i barova u centru grada.

Michel je ponovio da "postoje indikacije da bi ciljevi napada mogli biti šoping centri i ulice s većom koncentracijom trgovina".

Kao posljedica odluke da se produlji podizanje uzbune na najvišu moguću razinu, škole i fakulteti u Bruxellesu ostat će zatvoreni u ponedjeljak, dok će jaslice raditi kako bi se roditeljima omogućio odlazak na posao. Također ostaju zatvoreni metro i dijelovi tramvajskih linija koji idu ispod zemlje. Situacija će ponovno biti razmotrena u ponedjeljak popodne, rekao je Michel.

>> Strah od terorizma širi se Belgijom, otkazane utakmice u Bruxsellesu

Komentara 3

MI
milic12
20:48 22.11.2015.

Nasto je spala Europa, sjediste evropske administracije u strahu od sacice ludjaka. Zar ce cijela mocna EU odsada zivjeti u strahu, a i dalje primati obrazovane izbjeglice, migrante i teroriste, koji ludi melting pot.

Avatar joe90
joe90
23:45 22.11.2015.

Sad ce eu radit protiv mjere, strozi zakon legalno posjedovanje oruzja. I jos koju gay paradu i naravno otvorit vanjske granice ah zatvorit unutarjne.

Avatar deziderij
deziderij
07:17 23.11.2015.

Upravo se događa ono na što sam ja u samom početku upozoravao. Bilo je puno osuđujući komentara na moje komentare ali više onih koji su bili pohvalni. Ja sam na samom početku, primanje i pozivanje ovog izbjegličkog zla, osuđivao kao tešku grešku koja će se EU žestoko obiti o glavu i hvalio poteze Viktora Orbana koji je na vrijeme skužio u kojem grmu leži vuk. Sad se stvorila jedna psihoza kod EU građana koja će se svakim danom sve više povećavati. Tražiti te pojedine luđake ( a došli su u ogromnom broju ) je isto što i tražiti igle u plastu sijena a oni samo čekaju božične i novogodišnje blagdane kad će, po mom mišljenju, najviše djelovati. Kako će policija i vojska razlikovati pucnje iz oružja od onih od petardi ? Volio bih da griješim ali na žalost događaji potvrđuju sve moje dosadašnje tvrdnje. Zlo i samo dođe a kamo li neće kad ga se još i poziva kao što je to činila i još uvijek čini Fatima Merkel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije