Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripreme uz granicu

U Brodu traže stanove u koje bi se mogli smjestiti migranti

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
22.08.2015.
u 10:18

U Međimurju ne očekuju val migranata. – Kad već uđu u Mađarsku, cilj im je krenuti dalje prema zapadnoeuropskim zemljama – kažu u PU međimurskoj.

Brodski Centar za socijalnu skrb o postupanju s azilantima te onima koji samo žele proći u tranzitu ima protokol, ali ravnateljica Slavica Nikšić kaže da je od gradonačelnika tražila da organizira sastanak sa svim institucijama koje sudjeluju u zbrinjavanju azilanata, od policije i Crvenog križa do Grada i udruga. – Tek treba utvrditi postoje li na slavonskobrodskom području neki državni objekti i stanovi u koje bi se mogli smjestiti azilanti. Iz gradskog Crvenog križa kratko su poručili da se pripremaju za dolazak imigranata i izbjeglica iz Sirije.

U Međimurju ne očekuju val migranata. – Kad već uđu u Mađarsku, cilj im je krenuti dalje prema zapadnoeuropskim zemljama – kažu u PU međimurskoj.

I cilj 22 ilegalca koje je do mosta preko Mure, kod Goričana, u srpnju dovezao mađarski taksist bila je, kako se pokazalo – Slovenija. U varaždinskom Crvenom križu jučer još nisu dobili upute o pripremi za prihvat migranata. 

>> IDS o smještaju migranata u Istri: Bivši vojni objekti nisu adekvatni za smještaj izbjeglica 

>> Nećemo graditi kampove, migrante ćemo preusmjeriti u Bugarsku i Hrvatsku

Komentara 36

TH
than
10:36 22.08.2015.

Konto ovih migranata. Nisu to nikakve izbjeglice, jer izbjeci ne znaci emigrirati tisucama kilometara dalje. Treba reci da nas izgleda politicari preko 'kupljenih medija', onih u predstecajnoj nagodbi pripremaju za sve ovo. Na jednome uopce ne mozes komentirati clanke, a na drugome migranti ispadnu gotovo kao nasi spasitelji. Kontrola pojedinih medija kao u Sjevernoj Koreji....

AJ
ajmo
11:28 22.08.2015.

Mađarima poručujem samo šaljite Arape u Međimurje tamo su napredni, kulturni,humani za razliku od branitelja koji su stavljali živote na kocku kad su četnici tjerali i ubijali Hrvate a Međimurci iz prikrajka gledali.Za šator u Savskoj su rekli da gaa treba zapaliti .Molim Mađare da sve Arape pošalju u Međimurje da nam Međimurci pokažu kako su dobri.Kuće im napravimo tamo ajmo Hrvatski narode pomognimo sirotinji da se smijesti u Međimurje ,I u Ustru treba poslati kontingent ipak su Istrijani multikulturalni i napredniji od nas a mi smo primitivci i ploče na Arapskom postaviti po Međimurju i Istri da se jadni svijet na pogubi da vide da su dobrodošli.Dvojezične molio bih na Hrvatsko Arapskom.

AJ
ajmo
10:39 22.08.2015.

Hahahahahaha nadam se da če se Međimurke zaljubit i udat al če biti veselo krumpira na sve strane .Evo javljam se dragovoljno da idem pomoći da se smijeste kao doma i Đamiju napravit u Međimurju hahahahahahaha.A kad se razmnože malo i Slovencima Arapa poslat da se ne osječaju zapostavljeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije