Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Brodogradilištu 3. maj pokrenut postupak mirenja

Predstavnici sindikata zbog neisplate plaća za rujan predali zahtjev za pokretanje postupka mirenja u Brodogradilištu 3. maj.
16. listopada 2018. u 11:33 2 komentara 127 prikaza
3. maj
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja Juraj Šoljić izjavio je u utorak da su predstavnici sindikata zbog neisplate plaća za rujan predali zahtjev za pokretanje postupka mirenja u Brodogradilištu 3. maj.

Uljanik Boris Cerovac: 'Od skupštine Uljanika ne očekujemo nikakva čuda'

Pokrenut je postupak mirenja, koji traje pet dana, a nakon toga poduzet ćemo druge aktivnosti, rekao je Šoljić. Rujanske plaće u 3. maju su trebale biti isplaćene najkasnije u ponedjeljak.

Šoljić je uoči današnje redovite Glavne skupštine Uljanika d.d. još jednom pozvao sve radnike dioničare Uljanika da ne daju razrješenicu Upravi ni Nadzornom odboru, da izaberu novi Nadzorni odbor, u kojemu bi bio i jedan predstavnik 3. maja, te da potom za novog direktora izaberu nekog od zaposlenika tog brodogradilišta. 

Uljanik Jednostrano Uljanik raskinuo ugovor o gradnji broda za singapurskog naručitelja

Vjerovnike 3. maja, dobavljače i kooperante, zamolio je da omoguće jednodnevnu deblokadu računa, budući da se bliži 24. rujna, kada će račun 3. maja biti blokiran više od 60 dana, što znači i prijeteći stečaj. 

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izvijestio je u ponedjeljak da Uprava Uljanika nije uspjela osigurati sva potrebna sredstva za isplatu plaća, poručivši kako bi u takvim slučajevima trebalo prestati s praksom zazivanja državne intervencije

Na pitanje hoće li država intervenirati, Horvat je rekao kako bi polako trebalo prestati s praksom državnih intervencija u trenutku kada privatnim, javnim ili bilo kojim drugim poduzećima "dođe voda do grla".

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • maximinimax:

    Ugasili su tisuće firmi koje su mogle opstati pa ne shvaćam zašto bacaju MOJE novce u more.

  • Krotila:

    Hrvatska brodogradnja ne smije pasti,ako već pada,neka padajU glave.