Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestao prije 3 tjedna

U Brazilu pronašli Hrvata Sandra Ptičeka (38)

Sandro Ptiček
Foto: Polizia Federal
Autori: Ivica Beti, Hina
15.01.2016.
u 21:09

"Imao je neke probleme s obitelji svoje djevojke, pa je otišao da malo o svemu razmisli"

Hrvatski 38-godišnji turist Sandro Ptiček pronađen je Brazilu nakon što je nestao prije prije 21 dan. 

- Javio nam se Sandro prije 20 minuta i rekao da je s njim sve u redu. Imao je neke probleme s obitelji svoje djevojke, pa je otišao da malo o svemu razmisli. Nije imao internetsku vezu da se javi. Ružno je to što je napravio, svi smo bili zabrinuti, ali glavno da je sve u redu - kaže njegovi roditelji.

Ptiček je bio nestao 24. prosinca, od kada se nije javio ni obitelji ni prijateljima, pa su o svemu bili obaviješteni tamošnja policija i hrvatsko veleposlanstvo. Kako doznajemo od članova obitelji, Sandro je s djevojkom i kćerkom otputovao u Brazil u posjet njezinim roditeljima.

- Tamo redovito idu svake godine na par mjeseci. Na Badnjak je viđen posljednji put, kad je otišao nekamo u automobilu. On inače puno putuje, no kad zna da će biti u zoni bez signala za mobitel, onda to i kaže. Veli, na primjer, da će biti dva, tri dana bez signala, ali nikad ga nije bilo duže od pet dana. Na Badnjak je rekao roditeljima da se čuju idući dan, za Božić. No, više se nije javio - kaže članica obitelji.

No, večeras je stigla informacija iz Brazila da je Ptiček pronađen.

Policija kaže kako Sandro govori malo portugalski te da dobro poznaje područje i da svake godine dolazi u Brazil kako bi proveo nekoliko mjeseci u području Vale do Capão.

Nešto ranije brazilska je policija bila objavila Sandrovu fotografiju te pozvala građane da se jave u Interpolov ured u Bahiji čiji je kontakt pustila u medije.

Ptiček je dosad proputovao više zemalja, a bio je uključen i u couchsurfing zajednicu, koja nudi besplatni smještaj u svojim domovima, a sve se dogovara preko interneta. Nakon odlaska iz Hrvatske, jedno je vrijeme živio i u Londonu.

>>Hrvat Vanja Trombić (43) nestao u Kini

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar think pink
think pink
21:09 15.01.2016.

i zbog čega je objavljen ovaj članak??? pa to zanima jedino njegovu obitelj.

JA
japaja0109
21:24 15.01.2016.

otišao čovjek malo u brazil razmislit o svemu hahahahhahha

KA
katimalo
21:49 15.01.2016.

stupidan clanak a tko ga je trazija avanturist bez ikakvog interesa zanas citatelje 🔨u glavu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije