Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljene liste

U borbu za župana HDZ-ov Vučić, SDP-ov Ožanić i HSP-ov Bogović

liste
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
04.05.2013.
u 11:51

Kandidati za gradonačelnika su aktualni karlovački čelnik Damir Jelić, ali i Josip Benčić, Davor Petračić i Marinko Marinović

Nikakvih teškoća u dosadašnjem radu županijsko Izborno povjerenstvo nije imalo. Mogu reći kako su stranke i grupe građana, koje su u zakonskom roku predale kandidature, bile dobro obaviještene i posao s kandidaturom su obavile uspješno.

Za neke bih rekao čak i rutinski – ocjena je Ivana Perkovića predsjednika Izbornog povjerenstva Karlovačke županije. Objavom pravovaljanih lista i kandidatura počeli su teći rokovi za žalbe. Po najavama u bitku za 41 fotelju u županijskoj skupštini, uz dvije velike koalicije okupljene oko HDZ-a i SDP-a, samostalno će na izbore HSP, Laburisti, SDSS i Akcija umirovljenici zajedno.

 Zanimljiva bitka za zamjenike

 Birači će župana izabrati među tri kandidata. To su, također otprije poznati, HDZ-ov Ivan Vučić, SDP-ov Boris Ožanić, te Dražen Bogović ispred HSP-a.

 Zanimljiva bitka vodit će se za zamjenike župana koji će doći ispred srpske nacionalne manjine. SDSS želi za zamjenika župana Sinišu Ljubojevića, a SNS Milana Rodića. No, kandidaturu su istakle i dvije grupe građana. Oni za to mjesto predlažu Nikolu Trbojevića i Žarka Kotura.

 U Karlovcu će na izborima 19. svibnja građani moći izabrati jednog od četiri kandidata za gradonačelnika; aktualnog HDZ-ovog Damira Jelića, SDP-ovog Josipa Benčića, nezavisnog Davora Petračića, te HSP-ovog Marinka Marinovića.

 Kada su u pitanju liste sa kojih će se sastavljati gradsko vijeće, tu su dvije velike koalicijske, predvođene HDZ-om i SDP-om, zatim laburisti, HSP, Savez za promjene, Grupa birača Davora Petračića i Akcija umirovljenici zajedno.

 Kampanja već počela

 Kandidati moraju javno objaviti i sredstva te izvore financiranja kampanje koja je već počela. Nezavisni D. Petračić održao je niz predavanja o aktulanim problemima u gradu, ali je odaziv građana jako loš. SDP je po čitavoj županiji predstavljao svoje planove, te, kao i HDZ-ovci, obilaze mjesne ogranke. HDZ Karlovca za sada govori o tome što su radili kao vladajući.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije