Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
irak

U bombaškom napadu u gradu na sjeveru Iraka poginulo 14 ljudi

autobus,bombaški napad
Reuters/PIXSELL
07.03.2012.
u 18:01

Osim u Tel Afaru, napadi su organizirani i u Bagdadu gdje je poginulo troje ljudi.

Četrnaest je ljudi poginulo, a 22 su ranjena u bombaškom napadu u Tel Afaru, gradu na sjeveru Iraka, prenose strani mediji.

Napadi su se dogodili blizu prepunog restorana u centru grada. Gradonačelnik Abdul Aal Abbas al-Obedi otkrio je da je u srijedu rano poslijepodne prvo eksplodirao automobil, a nakon što su okupljeni priskočili u pomoć ranjenicima, bombaš-samoubojica detonirao je i drugu bombu.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad, no autobombe i bombaši-samoubojice upućuju na umiješanost Al-Qa'ide.

Tel Afar je grad u kojemu žive i šijiti i suniti, nalazi se između sirijske granice i Mosula, a tijekom 2005. godine bio je poprište žestokih bitki između američkih snaga i iračkih pobunjenika. Dužnosnici su iskazali zabrinutost da bi ovaj napad mogao upućivati na priljev militanata uzrokovan neredima u susjednoj Siriji. Naime, irački borci ovuda prolaze na putu prema Siriji gdje žele pomoći mjesnim sunitskim pobunjenicima u borbi protiv režima Bashara al-Assada.

Ključne riječi

Komentara 2

MC
Marsijan@c
18:22 07.03.2012.

no auto-bombe i bombaši-samoubojice ukazuju na umiješanost Al Kaide >>> U Libiji je zapad Alkaidi dostavljao oruzje ,to je ista ban*a koje je zatvorila crnce u kaveze i tjerala ih da gutaju zelene zastave. To su isti oni koji suu porusili stotine krscanskih nadgrobnih spomenika. Alkaida je ponovo u Iraku i poslala je svoje ljude i oruzje u Siriju ,gdje se bore zajedno sa zapadnim instrukrorima,libijskim i katarskim placenicima i petokolonasima protiv sirijske vlade. U Siriji su ponajcise ustraseni krscani koji bi najvise stradali padom sekularne vlade

OB
-obrisani-
22:14 07.03.2012.

treba amere ostavit u iraku daopet \"zavedu red\" i donesu svima blagos*anje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije