Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krajem studenoga

U bombardiranjima koalicije ubijen financijski dužnosnik IS

avion
Foto: Ilustracija: Reuters/Pixsell
10.12.2015.
u 21:15

"Abu Salah, ubijen krajem studenoga, bio je jedan od najvažnijih i najstručnijih financijskih dužnosnika skupine Islamska država", rekao je pukovnik Steve Warren putem video-konferencije iz Bagdada.

Koalicija je u studenome u zračnim napadima ubila visokog financijskog dužnosnika skupine Islamska država, Abu Salaha i još  dvojicu visokih džihadističkih dužnosnika, rekao je danas jedan američki vojni glasnogovornik.

"Abu Salah, ubijen krajem studenoga, bio je jedan od najvažnijih i najstručnijih financijskih dužnosnika skupine Islamska država", rekao je pukovnik Steve Warren putem video-konferencije iz Bagdada.

Taj glasnogovornik je rekao da je Salah treći član financijske mreže IS kojeg su nedavno ubili.

Njegovim ubojstvom, kao i njegovih prethodnika, oslabljene su mogućnost koordiniranja financiranja te organizacije, objasnio je.

Koalicija je krajem studenoga također eliminirala jednog od dužnosnika IS zaduženog za iznudu novca od civilnog stanoništva, dodao je.

U istom razdoblju koalicija je također ubila jednog visokog dužnosnika skupine IS koji je koordinirao transfere informacija, osoba i oružja.

Koalicija pod vodstvom Sjedinjenih Država pokušava razoriti skupinu Islamska država eliminacijom visokih dužnosnika organizacije.

Za sada ih koalicija eliminira zračnim udarima, ali SAD su nedavno najavile da će u Iraku rasporediti jednu postrojbu specijalnih snaga, kadru uhititi ili ubiti te dužnosnike u Siriji, ili na licu mjesta skupiti informacije o novim metama. 

>> Iranska agencija: Vođa ISIL-a pobjegao u Libiju. Ranjen je u Iraku i liječen u Turskoj?

Komentara 26

Avatar superhik74
superhik74
22:12 10.12.2015.

Najvjerojatnije je i to jedan od razloga bjesnila sultana Erdogana. Nestaje lova od ukradene nafte. Bilal i tata Erdogan su jako nesretni.

Avatar Josip Kir
Josip Kir
21:38 10.12.2015.

Ameri rešili da slome zube u Siriji ..... OTVORENA PRETNJA RUSIJI, čeka se Putinov odgovor: SAD opet bombardovale sirijsku vojsku, ima poginulih..U napadu avijacije koalicije SAD na istoku Sirije poginula su trojica, a ranjeno je 30 sirijskih vojnika, izjavio jeio je zvanični predstavnik Oružanih snaga Sirije, brigadni general Ali Majhub. „Dok naša vojska odbija napade terorista DAEŠ-a (takozvana Islamska država) u istočnoj zoni, avioni koalicije koju predvode SAD bombardovali su jednu od pozicija naše vojske u Dejr el Zoru, što je dovelo do pogibije trojice vojnika i ranjavanja tridesetorice, a uništeni su i naoružanje, vojna tehnika i oprema“, rekao je Majhub novinarima. Ranije je izvor iz sirijske nacionalne armije saopštio da je avijacija međunarodne koalicije bombardovala skladište municije sirijske armije u provinciji Dejr el Zor na istoku zemlje, kada su poginula četiri vojnika, a ranjeno je još 16 njih.

Avatar Josip Kir
Josip Kir
21:42 10.12.2015.

Postoji li veza između bombardovanja sirijske vojne baze u Ajašu u Siriji od strane SAD i turske invazije severnog Iraka? Oba ova naizgled izolovana događaja su deo većeg plana za rasparčavanje Bliskog istoka kako bi Vašington ugrabio resurse i uvukaokao Rusiju u rat. Zapravo, rat protiv terorizma je jedan veliki izgovor za prikrivanje pokušaja Vašingtona da zavlada svetom. Evo šta se tačno dogodilo: Američki ratni avioni su u nedelju bombardovali sirijsku vojnu bazu istočno od Rake, usmrtivši tri sirijska vojnika i ranivši njih 13. Incident se dogodio u selu Ajaš u provinciji Dejr Ezor. Portparol koalicije, američki pukovnik Stiv Voren, negirao je da su SAD umešane u ovu smrtonosnu raciju iako je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji potvrdila da je došlo do vazdušnog napada na ovaj vojni kamp.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije