Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredni izbori

U bitku za Ljubljanu idu ekonomist i bivša ministrica znanosti

zoran jankovic
AFP/Pixsell
07.01.2012.
u 18:41

Izvanredni izbori održat će se 25. ožujka, a kandidati će biti poznati potkraj veljače kad se primaju prve kandidature novih aspiranata na položaj

Poznati slovenski ekonomist, 70-godišnji Jože Mencinger, mogao bi voditi lijevi blok u utrci za prazno mjesto ljubljanskog gradonačelnika koje je napustio Zoran Janković. Do izvanrednih izbora u Ljubljani, koji će se održati 25. ožujka, još ima dosta vremena, a prve kandidature počet će se primati 27. veljače. Uz Mencingera, koji je bio i ministar i potpredsjednik slovenske vlade početkom devedesetih godina, slovenski list Delo navodi da bi među kandidatima mogla biti i 40-godišnja političarka Mojca Kucler Dolinar, članica Nove Slovenije, koja bi trebala okupiti desnu scenu.

Mencinger zasad izbjegava odgovoriti na novinarska pitanja, možda i zato što se nagađa da bi Janković, ako ne uspije okupiti vladu oko svoje Pozitivne Slovenije, mogao ponovno u utrku za gradonačelnika slovenskog glavnog grada. Mencinger je nedavno rekao kako na EU gleda kao na izlaz za nuždu i za Hrvatsku jer – što drugo da radimo nego da uđemo, nema pametne alternative.

Slovenija ulaskom u EU nije doživjela velike promjene, vjerojatno neće ni Hrvatska, rekao je, upozorivši kako očekivanja ne trebaju biti prevelika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije