Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međunarodna sigurnost

U BiH stiže 500 rezervnih snaga EUFOR-a

Banja Luka: Delegacija EU u BiH uručila medicinsku opremu Institutu za javno zdravstvo RS
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/2
24.02.2022.
u 15:27

To je razborita i odgovarajuća mjera koja odražava nedvosmislenu predanost EU i EUFOR-a očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju

Pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnoj razini mogla bi potencijalno prouzročiti nestabilnost u Bosni i Hercegovini. Stoga će četiri bojne s oko 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a, koje su stacionirane izvan Bosne i Hercegovine u naredna dva tjedna biti raspoređene u zemlji, kao pojačanje postojećim snagama, priopćeno je iz EUFOR-a, prenosi vecernji.ba.

Zadatak snaga će biti da pokažu odlučnost Europske unije da održi stabilnost u Bosni i Hercegovini, naglašavaju. Kažu da je ovo odlučeno kako bi učinkovitije podržali partnere pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja. Raspoređivanje rezervnih snaga je tek mjera predostrožnosti, koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH, nevedeno je u priopćenju.

Ističu da će se tako tako pozicionirati dovoljan broj sposobnih snaga u zemlji, koje će pružati podršku državnim institucijama pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

- To je razborita i odgovarajuća mjera koja odražava nedvosmislenu predanost EU i EUFOR-a očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine - navodi se.

Snage EUFOR-a su raspoređene u Bosni i Hercegovini od 2004. godine i sastoje se od približno 3500 pripadnika, od kojih je oko 600 trenutno raspoređeno u zemlji. S rezervnim snagama brojka će se popeti na 1100, a dolaze snage iz Austrije Bugarske, Rumunjske i Slovačke.

VIDEO Što agresija Rusije znači za Hrvatsku?

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar toxic alien
toxic alien
15:57 24.02.2022.

Ta europska vojska, oni su sposobni samo za opljackati neku banku... kao sto su svojedobno opljackali onu Hercegovacku. Lako je maltretirati civile, vidjecemo od cega ste kad vam zapuca oko glava...

TR
Tram12
15:52 24.02.2022.

Piše napišite prvi komentar? Čemu to kad 99% komentara brišete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije