Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN
Povratak na članak

U Beogradu započelo suđenje generalu JNA Dušanu Lončaru za napad i zločine u Lovasu

Optužnicom Tužiteljstva za ratne zločine optuženi se tereti da je 9. listopada 1991. godine, kao zapovjednik 2. proleterske gardijske motorizovane brigade JNA, u činu potpukovnika, izdao zapovjed da se izvrši napad na selo Lovas i njegovo stanovništvo, stoji u priopćenju kojeg je objavio Fond za humanitarno pravo iz Beograda.

Komentari 1

VB
vlasta.blecic
16:17 30.03.2023.

Tko sije vetar požnjece oluju.Ko pušta Vulina i slične da se ističu na Jasenovcu i sličnom dobije nokaut i konfuziju umesto da doživi katatarzu.Ko nikad nije video Lovas njegov položaj i ljude mogao bi da brani neodbranjivo.Manje bi me bilo stid da sam u Lovasu poginula nego što već 50 godina zivim u nekadašnjem velegradu kome su ljudi svih vera boja i nacija dragi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.